Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Ρέθυμνο: “Κανένας πλειστηριασμός δεν προχώρησε, κανείς δε θα προχωρήσει”

WP_20151216_16_51_16_Pro-rethimno-2-2

Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στο Ρέθυμνο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου για να αποτρέψουν την πραγματοποίηση 9 πλειστηριασμών.

Τη διοργάνωση της κινητοποίησης ανέλαβε ο Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε περίπου στις 4 το απόγευμα με τους πολίτες να στήνουν τοίχος μπροστά από την είσοδο των δικαστηρίων για να αποτρέψουν την είσοδο στον οποιονδήποτε θα συμμετείχε στην πραγματοποίηση της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

WP_20151216_16_51_16_Pro-rethimno-3-3

Οι πολίτες δεν έφυγαν από το σημείο έως τις 5 το απόγευμα.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα μας ο Κωνσταντίνος Μαρούλης, μέλος του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, είπε:

“Oύτε συμβολαιογράφοι, ούτε κανένας πέρασε, οι πολίτες δεν επέτρεψαν να γίνουν οι πλειστηριασμοί. Δεν επιτρέπουμε να μας πάρουνε τα σπίτια. Θέλω κι εγώ ανακεφαλαιοποίηση, όλοι οι Έλληνες θέλουν ανακεφαλαιοποίηση, γίνεται αυτό; Δε γίνεται. Έγινε όμως η ανακεφαλαιοποίηση για τις τράπεζες, και τώρα μας κυνηγάνε. Εμείς απαντάμε με ειρηνικές διαδικασίες. Κανείς πλειστηριασμός δεν προχώρησε, κανείς δε θα προχωρήσει. Nα ευχαριστήσω εδώ και για τη συμπαράσταση σήμερα από τα Χανιά, από μέλη της ΔΗ.ΠΑ.Κ. Έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε”
WP_20151216_16_51_16_Pro-rethimno-1-1

O Κωστής Λιμενιτάκης, εκ μέρους της Δημοκρατική Πατριωτικής Κίνησης, είπε: “Ήρθαμε εδώ για να συμπαρασταθούμε στους φίλους Ρεθυμνιώτες. Στο Ρέθυμνο έχουνε πολύ κόσμο, και το ίδιο πρέπει να κάμουμε και στα Χανιά”.

Στα τρία χρόνια των κινητοποιήσεων του συλλόγου έχουν ματαιωθεί περισσότεροι από 800 πλειστηριασμοί, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις δεν υπήρξε αποτέλεσμα, με συνέπεια οι πολίτες να δουν τα ακίνητα τους να χάνονται από τράπεζες.

Να σημειώσουμε ότι στα Χανιά σε πλειστηριασμό τέθηκαν 2 ακίνητα, και ένα αγρότικο όχημα, όμως κανένας πλειστηριασμός δεν προχώρησε.

Τέλος να αναφέρουμε ότι μέλη της ΔΗ.ΠΑ.Κ. καταγγέλλουν ότι παρά του ότι ζήτησαν ενημέρωση για το αν θα γίνουν πλειστηριασμοί σήμερα στα Χανιά, τους δόθηκαν λανθασμένα στοιχεία

Πηγή: «Αγώνας της Κρήτης»

Δείτε επίσης

“Αύριο ποιοι θα έχουν σπίτια και περιουσίες στην Ελλάδα;”

Γράφει ο Δημήτρης Τσιμούρας –  «Πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο χαρούμενα να παίζουν οι ορχήστρες  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *