Σάββατο , 18 Μαΐου 2024

“Ρεύμα για κανέναν” στην Περιφέρεια Αττικής. Mόνο ελεημοσύνη.

crocodile-tears-1

Θυμάστε το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα “Ρεύμα για όλους” που είχε εξαγγείλει πέρσι πριν από τα Χριστούγεννα η Ρ. Δούρου και η Περιφέρεια Αττικής; Αυτό για το οποίο εισέπραξε τα μπράβο από τα μίντια, και για το οποίο έκανε ειδική συνάντηση με τον Α. Τσίπρα, για να διαφημιστεί καλά καλά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ε, δεν φτάνει που επί ένα ολόκληρο χρόνο, δηλαδή για όλο το 2015, δεν δόθηκε ούτε 1 ευρώ σε κανέναν δικαιούχο, δεν συνδέθηκε ούτε ένα ρεύμα σε ένα νοικοκυριό από τα εκατοντάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά στην Αττική, αλλά επιπλέον φέρνουν τώρα τη σύμβαση με τη ΔΕΗ για ψήφιση στο περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η οποία τι προβλέπει; Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται (και είναι), προβλέπει ότι θα δώσουν 100 ΕΥΡΩ ΕΦΑΠΑΞ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ! 100 ΕΥΡΩ!

Για να είναι κάποιος δικαιούχος του προγράμματος, πρέπει να χρωστάει στη ΔΕΗ, να έχει κάνει δόσεις που να τις εξυπηρετεί (άρα αποκλείονται τα εντελώς φτωχά νοικοκυριά που όντως δεν έχουν ρεύμα, και βέβαια δεν θα μπορέσουν να αποκτήσουν!). Μετά από όλα αυτά, η Περιφέρεια Αττικής θα του επιχορηγήσει 100 ευρώ για όλο το χρόνο! 

Είναι προφανές ότι ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΡΕΥΜΑ. 

Είναι προφανές ότι την Περιφέρεια Αττικής δεν τη νοιάζει αν πραγματικά υπάρχουν παιδιά που διαβάζουν με κερί ή ηλικιωμένοι που θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα, τη νοιάζει μόνο να γράψει καμιά εφημερίδα ότι η κα Ρ. Δούρου θα… ελεήσει τους φτωχούς λίγο πριν τα Χριστούγεννα (όπως έγινε και πέρσι).

Το ξανάπαμε και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε: η φτώχεια και η ανέχεια δεν αντιμετωπίζεται με Δελτία Τύπου. Καιρός να σταματήσουν τα ψέματα και οι επικοινωνιακές φανφάρες, κι αντί να μοιράζει η Περιφέρεια Αττικής 20 εκ. στο Μελισσανίδη και 7 στον Αλαφούζο, ας δώσει τα 27 εκ. ευρώ για να χουν ρεύμα όλοι οι φτωχοί κάτοικοι της Αττικής.

Κα Ρ. Δούρου (και συνεργάτες), θυμηθείτε: μπορείτε να κοροϊδεύετε λίγους για λίγο, όχι όμως πολλούς για πολύ!

Για του λόγου το αληθές η σύμβαση (όπως προτείνεται στο περιφερειακό Συμβούλιο της 22/12) είναι εδώ

Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλος /ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δείτε επίσης

Τα αποθεματικά της η Περιφέρεια Αττικής τα «φύλαγε» για τον… Νιάρχο!

Μπορεί να ακούγεται προκλητικός ο τίτλος, κι όμως, αδυνατεί να περιγράψει την πραγματικότητα! Στο σημερινό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *