Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

REUTERS: Η νέα πρόταση γεννάει ελπίδα για συμφωνία.

REUTERS: Η νέα πρόταση γεννάει ελπίδα για συμφωνία.Σύνταξη στα 67 για αρχή και κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων(;) από 1/1/2016. ΦΠΑ στο 23% με εξαίρεση για βασικά (;) είδη διατροφής στο 13% και φάρμακα στο 6% είναι δύο από τις νέες προτάσεις /υποχωρήσεις της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας που γεννούν ελπίδες για μια συμφωνία, σημειώνει το Reuters σήμερα σε άρθρο του με τίτλο «Reasonable»Greek offer raises hopes of deal but Germany urges caution». Το προσδοκώμενο κέρδος από την ελληνική κυβέρνηση, αφού βεβαίως νομοθετήσει πρώτα τα παραπάνω μαζί ενδεχομένως και με άλλα που δεν έχουν γίνει γνωστά θα είναι η χρηματοδότηση μόνο για τις άμεσες αποπληρωμές των δανειακών υποχρεώσεων.

Οι Γάλλοι συμφωνούν, Οι Γερμανοί διστάζουν, Οι άλλοι «εταίροι» διαλέγουν στρατόπεδα γύρω από τους προηγούμενους και επιδιώκουν να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο το φαγοπότι και τα κέρδη από μια ρημαγμένη χώρα η αριστερή κυβέρνηση της οποίας έχει την ΕΕ και το Ευρώ «κόκκινη γραμμή», δυστυχώς …

Η συμφωνία – νέο μνημόνιο είναι δεδομένη. Ο χρόνος δεν πιέζει παρά τα όσα λέγονται περί του αντιθέτου από τους αδημονούντες και καραδοκούντες κερδοσκόπους εντός κι εκτός. Κάντε υπομονή … λίγες μέρες ακόμα και θα έρθει ο λογαριασμός.

 

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *