Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ

neo-gipedo-aek

Σοβαρό ρήγμα στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής προκάλεσε η συζήτηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου για τη γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η εν λόγω μελέτη πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας των συμβούλων που εξελέγησαν με τον συνδυασμό “Δύναμη Ζωής” της Ρένας Δούρου, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και των ΑΝΕΛ. Ωστόσο 12 σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με τη “Δύναμη Ζωής” καταψήφισαν την πρόταση – κάτι που έπραξαν επίσης οι σύμβουλοι του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – συνολικά 20περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ δύο ψήφισαν “λευκό”. Μεταξύ εκείνων που τοποθετήθηκαν εναντίον της παραχώρησης ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Γαβρίλης, Κατερίνα Θανοπούλου καιΠαναγιώτης Αθανασιάδης, που εξελέγησαν με τη “Δύναμη Ζωής”.

Στη συνεδρίαση κατέστη φανερό ότι οι αντιδράσεις στο συγκεκριμένο έργο, το οποίο απορρίπτει και η δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας, υπό τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, επεκτείνονται πέραν των συμβούλων που έχουν αναφορά στη Λαϊκή Ενότητα. Σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες τόνισαν τις μεγάλες περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις του σχεδιαζόμενου έργου και επισήμαναν ότι είναι απαράδεκτο να φορτώνονται στους φορολογούμενους δεκάδες εκατομμυρίων, για ένα έργο που θα έπρεπε, αν υπήρχαν προϋποθέσεις προώθησής του, να βαρύνει τον επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη και την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στην Περιφέρεια Αττικής, το “μπαλάκι” περνάει στον αρμόδιο υπουργό,Παν. Σκουρλέτη. Ο τελευταίος οφείλει να απορρίψει την προώθηση ενός έργου για το οποίο διαφωνεί κάθετα ο δήμος που πρόκειται να το στεγάσει και διατυπώνουν έντονες αμφιβολίες ακόμη και πολλοί εκ των περιφερειακών συμβούλων που το ψήφισαν. Αντανάκλαση αυτών των αμφιβολιών, κυρίως όμως των διευρυνόμενων αντιδράσεων, ήταν οι πολλοί “αστερίσκοι” – όροι και προϋποθέσεις – που έθεσε για την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης η χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου.

http://www.iskra.gr

Δείτε επίσης

Τα αποθεματικά της η Περιφέρεια Αττικής τα «φύλαγε» για τον… Νιάρχο!

Μπορεί να ακούγεται προκλητικός ο τίτλος, κι όμως, αδυνατεί να περιγράψει την πραγματικότητα! Στο σημερινό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *