Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

Ρουφ: Καταστρέφει το πάρκο ο κ. Καμίνης για να φτιάξει parking!

royf-2

Ρουφ: Πάρκο ή Πάρκινγκ; | Οι κάτοικοι απέναντι στα σχέδια του Δήμου – 

ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΡΟΥΦ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ / ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2, ώρα 12:00, στο Πάρκο ΡΟΥΦ – 

Το περίπου 3 στρεμμάτων πάρκο μπροστά από τα γήπεδα του ΡΟΥΦ, επί της οδού Πειραιώς, αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα τόπο ξεκούρασης και περιπάτου για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.

Πριν μερικά χρόνια ο Δήμος Αθήνας με χρηματοδότηση περίπου 1.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ αναβάθμισε το χώρο, φτιάχνοντας μάλιστα και μια πρότυπη παιδική χαρά η πρώτη με πιστοποίηση ISO στην Αθήνα η οποία χρησιμοποιείτο κατά κόρο από τα παιδιά των κάτω Πετραλώνων, του Ρουφ και του Βοτανικού ελλείψη άλλου ελεύθερου χώρου στην περιοχή.

rouf-parko

Με πλήρη μυστικότητα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, καταστράφηκε από τη Δημοτική αρχή Καμίνη η Παιδική χαρά, παρόλο που είχε γίνει με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Το πρόσχημα ως είθισται ήταν πως πρόκειται για κάτι προσωρινό, μέχρι να φτιαχτεί το Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Όμως στο τελευταίο διαμερισματικό συμβούλιο αποκαλύφθηκε ότι η καταστροφή της παιδικής χαράς έγινε, διότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως υπέργειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης, ενώ έχει εξαγγελθεί ότι για πέντε χρόνια το μεν κολυμβητήριο θα διατίθεται δωρεάν για χρήση στους δημότες, τα δε κτίρια Β1 και Β2 – όπως αναφέρονται στα σχέδια – θα στεγάσουν δημοτικά γραφεία, δεν ξεκαθαρίζεται εάν το κολυμβητήριο θα εξακολουθεί να διατίθεται δωρεάν στους δημότες και ποιά θα είναι η μετέπειτα χρήση των λοιπών κτιρίων, μετά το πέρας της πενταετίας.

Στο άκουσμα αυτών των “νέων” η αντίδραση των κατοίκων ήταν άμεση. Το επόμενο κιόλας Σάββατο, πραγματοποιήθηκε μαζική λαϊκή συνέλευση στο χώρο, όπου αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση της περίφραξης  – συρματόπλεγμα τύπου στρατοπέδου – από το πάρκο.

Μετά την απομάκρυνση της περίφραξης και με το πάρκο ξανά ανοιχτό η παρουσία των κατοίκων είναι όπως και πριν, δηλαδή καθημερινή. Με την παρουσία μας στο χώρο δείχνουμε τι πραγματικά χρειάζονται και θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής. Με την παρουσία μας και τη συμμετοχή μας στις συνελεύσεις και τις δράσεις θα κρατήσουμε το πάρκο ανοιχτό για όλους.

Εμείς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του ΡΟΥΦ, απαιτούμε:

  1. Το πάρκο να παραμείνει ανοιχτό
  2. Την επανατοποθέτηση της Παιδικής χαράς στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρισκόταν η προηγούμενη και τη διατήρηση όλων των χώρων άθλησης γύρω από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ.
  3. Την ολοκλήρωση του Σεράφειου κολυμβητηρίου και τη δωρεάν χρήση του από τους Δημότες Αθηναίων, για πάντα.
  4. Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα παραχωρηθούν ποτέ τα κτίρια Β1 και Β2, για εμπορική χρήση.
  5. Την κατασκευή πεζογέφυρας (χρόνιο αίτημα των κατοίκων Πετραλώνων) προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διάσχιση της οδού Πειραιώς από τα εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται καθημερινά στο αθλητικό κέντρο του Ρουφ.

Γνωρίζουμε όλοι πως στις γειτονιές μας, όπως και σε καμιά γειτονιά της Αθήνας δεν χρειαζόμαστε άλλα “εμπορικά – πολιτιστικά” κέντρα και τα πάρκινγκ τους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι:

Ελεύθερους χώρους (κάποτε τα λέγαμε αλάνες), πάρκα, πεζόδρομους, αθλητικά κέντρα και εγκαταστάσεις, ποδηλατόδρομους, πεζογέφυρες, ασφαλή και ελεύθερα πεζοδρόμια. Χρειαζόμαστε με λίγα λόγια μια πόλη επικεντρωμένη στον άνθρωπο.

Πρωτοβουλία Κατοίκων για τη διάσωση του Πάρκου Ρουφ

 

royf-1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 7/2, ώρα 12:00, στο Πάρκο ΡΟΥΦ 
Η μεγαλύτερη παιδική Χαρά στο ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ήταν στο ΡΟΥΦ. Φαίνονται τα απομεινάρια της βόρεια του «φαλακρού» οικοπέδου που ήταν το ΣΕΡΑΦΕΙΟ.

Αφού την εγκατέλειψαν και σάπισαν όλα εκεί μέσα , πήγε η μπουλντόζα και ξήλωσε τα πάντα. Ετοίμασαν το έδαφος για το μεγάλο έγκλημα στο ΡΟΥΦ.
Είχαμε Κολυμβητήριο, Παιδική Χαρά, Πάρκο, γήπεδα Βόλλεϋ, Μπάσκετ, λειτουργικό πράσινο! Τα Θέλουμε πίσω!
Σταματήστε να κόβετε δέντρα και να φυτεύετε Μπετόν! Δεν θέλουμε στην Θέση του Πάρκου μας να φτιάξετε χώρο Στάθμευσης αυτοκινήτων!

Ενημέρωση στο Facebook: Επιτροπή Κατοίκων Διάσωσης Πάρκου Ρουφ

Υπογράφουμε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας: ΕΔΩ

https://sostegr.wordpress.com

Δείτε επίσης

Τα αποθεματικά της η Περιφέρεια Αττικής τα «φύλαγε» για τον… Νιάρχο!

Μπορεί να ακούγεται προκλητικός ο τίτλος, κι όμως, αδυνατεί να περιγράψει την πραγματικότητα! Στο σημερινό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *