Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

Σαν σήμερα έφυγε ο «μπαγάσας»

nikolas-asimos

«Αγία Κατανάλωση, μην πας να με κουφάνεις, | η φρίκη είναι όμορφη, κι εμένα δε με πιάνεις».

Κάποιοι τον θυμόμαστε να κατεβαίνει την Στουρνάρα με ένα αυτοσχέδιο καροτσάκι φτιαγμένο από καφάσι της λαχαναγοράς φορτωμένο με τις παράνομες κασέτες των τραγουδιών του  και να αράζει μπροστά στο Πολυτεχνείο παίζοντας τα τραγούδια του ή αυτοσαρκαζόμενος να διαλαλεί την «πραμάτεια του».

«Είμαι αυτοεξόριστος, διαφορετικός», έλεγε. Επέλεξε να φύγει χωρίς θόρυβο και φανφάρες. Άφησε πίσω μονάχα τα τραγούδια και την κιθάρα του μαζί με λίγες αράδες, μήνυμα όπως σημείωσε «για όλους και για όλα»

«Μια είναι η βόλτα, μόνο μια, αυτή θα μας λευτερώσει. Δε σταματάει αυτή η βόλτα, ούτε ποτέ της έχει αρχίσει. … βοηθήστε με να επανέλθω στον κόσμο και να παίξω τη μουσική που δεν έπαιξα ακόμα. Και ας μου σπάσανε τις κιθάρες και τα μηχανήματα μου. Δεν ζητάω αποζημίωση, ένα μονάχα συγνώμη εγώ ζήτησα χιλιάδες».

Η «αναγνώριση» ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις του. Σίγουρα ακόμα θα ενοχλείται. Ο Στέλιος Καζαντζίδης του αφιέρωσε το τραγούδι «ο φίλος μας» και δήλωσε τότε: «Το τραγούδι αυτό, είναι αφιερωμένο στον Νικόλα Άσιμο. Τον καλλιτέχνη και άνθρωπο που έζησε και αμφισβήτησε με συνέπεια και πίστη αυτόν τον κόσμο της βαρβαρότητας».

Στο σπίτι της Αραχώβης που επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του βρέθηκαν κάποια ανέκδοτα τραγούδια του. Με αυτά ας τον θυμόμαστε. Δεν ζήτησε ποτέ τίποτα παραπάνω.

Δείτε επίσης

ΑΥΤΑ ΤΑ “ΜΙΚΡΑ” ΠΟΥ ΣΕ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΦΟΝΟΥ!…

Γράφει ο Νίκος Σταθόπουλος – Νεκρός βρέθηκε, πυροβολημένος(!!), ο αθώος Θεοδόσης, η άκακη φώκια-μασκότ της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *