Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

just-water

Έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που προσπαθούν να μας πείσουν οι ομοιοπαθητικοί ότι είναι “σε άνθιση” σε “ανάπτυξη” ή “γοργά αναπτυσσόμενη” η ομοιοπαθητική σε άλλες χώρες.   Θέλουν να περάσουν την ιδέα ότι οι αναπτυγμένες χώρες στο εξωτερικό έχουν “αναγνωρίσει” την ομοιοπαθητική και ότι εδώ είμαστε “πολύ πίσω”.

Ας πάρουμε λοιπόν μια προηγμένη χώρα την Αγγλία να δούμε ακριβώς τι και πως γίνεται.

  1. Ως προς την διαφήμιση κρίθηκε ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στους ομοιοπαθητικούς να χρησιμοποιούν όρους όπως “θεραπεία” καθότι παραπλανητικοί.    “We told the Society of Homeopaths not to discourage essential treatment for conditions for which medical supervision should be sought, including offering specific advice on or treatment for such conditions. We also told them not to make health claims for homeopathy unless they held sufficiently robust evidence of efficacy.”
  2. Δεν καθορίζεται από νομικό πλαίσιο επειδή δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι φαρμακευτικό σκεύασμα το “δυναμοποιημένο” ομοιοπαθητικό διάλυμα.   (Στη Γερμανία το ίδιο, μόνο αυτά που δεν είναι δυναμοποιημένα και μπορούν να κάνουν ζημιά τα χειρίζεται ο νόμος.)
  3. Από τότε που βγήκε το πόρισμα του Κοινοβουλίου, συνολικά το Κράτος ξοδεύει ελάχιστα στην ομοιοπαθητική (λιγότερο από 0.001% του συνολικού προϋπολογισμού υγείας από τους ελάχιστους ασθενείς που επιμένουν να το ζητάνε παρά τις συστάσεις των γιατρών τους.)
  4. Τα δυο από τα τρία νοσοκομεία ομοιοπαθητικής έκλεισαν (Tunbridge Wells Homeopathic Hospital και Hahnemann Hospital) και το τρίτο άλλαξε όνομα για να μην περιέχει την λέξη “ομοιοπαθητική”
  5. Ελάχιστοι κανονικοί γιατροί προτείνουν ή χρησιμοποιούν την ομοιοπαθητική.  Υπάρχουν πολλοί ομοιοπαθητικοί αλλά είναι από οδοντίατροι ως κτηνίατροι.  (Όπως γίνεται και στην Ελλάδα.)
  6. Όλο και λιγότερα πανεπιστήμια προσφέρουν οποιαδήποτε μαθήματα ομοιοπαθητικής.  Ένα ουσιαστικά και ένα δεύτερο θεωρητικά έχουν ακόμα κάποιου είδους πιστοποίηση.
  7. Η δεύτερη μεγάλη έρευνα για το Αγγλικό Κοινοβούλιο κατέληξε ότι δεν πρέπει το Κράτος να επιχορηγεί με οποιονδήποτε τρόπο την ομοιοπαθητική.  “Όταν το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνει λεφτά στην ομοιοπαθητική, φαίνεται σαν να την υποστηρίζει.   Αλλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει χτιστεί με στόχο την σωστή χρήση χρημάτων σε σχέση με αποδείξεις και τη λογική.   Έτσι μπορεί να παραπλανήσουμε τους ασθενείς και να νομίσουν ότι η ομοιοπαθητική έχει κάποια θεραπευτική ικανότητα.  Καθότι καμία απολύτως τέτοια θεραπευτική δύναμη δεν έχει βρεθεί ποτέ για την ομοιοπαθητική, πρέπει άμεσα να σταματήσει κάθε είδους χρηματοδότηση της ομοιοπαθητικής με ξεκάθαρο τρόπο.”
  8. Το ίδιο ακριβώς ζήτησε και ο επίσημος Ιατρικός Σύλλογος της χώρας ζητώντας να απαγορευτεί από το εθνικό σύστημα υγείας και να μην πωλούνται ομοιοπαθητικά σκευάσματα στα φαρμακεία.

Η ομοιοπαθητική είναι τσαρλατανισμός.  Στην καλύτερη περίπτωση είναι “faith healing” δηλαδή σαν να λέμε κουτόχορτο.  Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να μπει στο εθνικό σύστημα υγείας ή να περιλαμβάνεται καν δίπλα σε ουσιαστικές θεραπείες με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

http://iatrointer.net/

Δείτε αναλυτικά και εδώ: ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ: Ένας μύθος χρυσοτόκος …

Δείτε επίσης

Η ύπουλη πλευρά του Φυσικού Αερίου

Παρά τη ρητορική πολλών θεσμικών περιβαλλοντικών οργανώσεων και πολλών «φιλελεύθερων περιβαλλοντολόγων», το φυσικό αέριο δεν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *