Κυριακή , 26 Μαΐου 2024

ΣΚΑΨΕ ΦΑΝΤΑΡΕ!

stratiotes-dorean-ergasia

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΑΤΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ: ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων!

Με αποβολή ντε φάκτο από τη ζώνη Σένγκεν, αν δεν αναλάβει το Πολεμικό Ναυτικό να …πνίγει τους πρόσφυγες που προσπαθούν να έρθουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια, απειλούν οι γραφειοκράτες των Βρυξελών!

Ο Βέλγος υφυπουργός για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Τέο Φράνκεν τη Δευτέρα, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα απαιτούσε: “Πνίξτε τους μετανάστες”!

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις του Guy Verhofstadt, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, που τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο βελγικό περιοδικό Le Vif: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό απαιτεί τη λήψη έκτακτων μέτρων.  Ας μην περιμένουμε άλλους τρεις μήνες για να πάρουμε μια απόφαση που θα αναγκαστούμε να πάρουμε, για τον έλεγχο των συνόρων  μεταξύ Τουρκίας και  Ελλάδας. Η Ευρώπη πρέπει να διαχειριστεί τώρα με δύναμη την έκτακτη ανάγκη με την άμεση στρατολόγηση  2000 συνοριοφυλάκων».

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που συγκεντρώνει ποσοστό 13% στις προθέσεις ψήφου, προκάλεσε σάλο καθώς η πρόεδρός του Φράουκε Πέτρι πρότεινε η αστυνομία «στην ανάγκη» να κάνει χρήση όπλων προκειμένου να εμποδίσει πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην γερμανική επικράτεια.

Τόσο η γερμανική ακροδεξιά, όσο και το επίσημο γερμανικό κράτος επιχειρούν να οξύνουν ακόμη περισσότερο την καταστολή και να εντάξουν οργανικά τις Στρατιωτικές Δυνάμεις. Όπως καταγράφει κείμενο του http://eidhshnews.blogspot.gr, η αφορμή είναι τα όσα σημειώθηκαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς: «Μετά τις επιθέσεις στις γυναίκες στην Κολωνία και σε μια σειρά από άλλες γερμανικές πόλεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ζητήσει να εξεταστεί η ανάπτυξη των Bundeswehr δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας. «Θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος με το ερώτημα γιατί σχεδόν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν σαφείς νομικές διατάξεις που τους επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους για να στηρίξουν την αστυνομία – και εμείς δεν το κάνουμε», είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung. Κατά την άποψή του, η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει τις δυνάμεις ασφαλείας της, καθώς και να δημιουργήσει νομικές βάσεις για την αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών καθώς ο πληθυσμός βιώνει νέες καταστάσεις και θα πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα ως αναφορά την εγγύηση της ασφάλειας. Ως εκ τούτου, απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία μιας νομικής βάσης που θα επιτρέπει την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό μπορεί να απαιτήσει τις αλλαγές στο σύνταγμα της χώρας, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων μόνο κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών. Στην συνέχεια ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε δηλώνει ότι όταν έχουν εξαντληθεί οι αστυνομικές δυνάμεις στα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας σε αυτή την περίπτωση οποιαδήποτε χώρα αν έκρινε απαραίτητο θα χρησιμοποιούσε στρατιώτες» συμπλήρωσε» 18:57 01/16/2016 http://sputniknews.com/.

Θυμίζουμε ότι το 2013 αποκαλύφθηκε ότι ο γερμανικός στρατός πραγματοποίησε 10ημερη άσκηση με σενάριο καταστολής πλήθους. Όχι στη Γερμανία αλλά σε άλλη χώρα! Το σενάριο προέβλεπε εισβολή σε άλλη χώρα για να επιβληθεί «ο Νόμος και η Τάξη» , που είχαν διαταραχθεί από διαδηλώσεις και κοινωνικές αντιδράσεις που είχαν οδηγήσει σε βιαιότητες. Ακόμη χειρότερα το σενάριο προέβλεπε ότι ο γερμανικός στρατός θα έκανε αυτή την επέμβαση είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω άρνησης των εθνικών στρατιωτικών δυνάμεων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Σε όλους αυτούς τους ολέθριους σχεδιασμούς για το σύνολο της εργατικής τάξης εντάσσεται πλέον και η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σημειώνεται ότι ήδη οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραχωρήσει δύο εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα για τη φυλάκιση -«φιλοξενία» όπως ονομάζεται- 8.000 προσφύγων ενώ θα αναλάβουν και την ευθύνη της άμεσης δημιουργίας των πέντε hot-spots. Επίσης, Διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο  Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.   Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, Επικρατείας, για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλ. Φλαμπουράρης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Δ. Τόσκας, Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, Μεταναστευτικής πολιτικής, Γ. Μουζάλας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Δ. Παπαγιαννάκος. 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η  επιτάχυνση των έργων για την έγκαιρη αποπεράτωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στα πέντε νησιά [Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο] καθώς και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα.  Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η ενεργότερη συνδρομή του ΥΠΕΘΑ σε διαρκή συνεργασία και συντονισμό με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι: 

  1. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει: α. να ορίσει άμεσα προσωρινούς συντονιστές στα 5 κέντρα υποδοχής στα νησιά β. να επιβλέψει και να συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ώστε τα hotspots να είναι έτοιμα προς λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. γ. τη στελέχωση και λειτουργία κινητών μαγειρείων στα πέντε νησιά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες. δ. να παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων το καθένα, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp). Παράλληλα, αναλαμβάνει, την έγκαιρη παράδοσή τους καθώς και τη λειτουργία τους. 
  2. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την ταχύτατη πλήρη στελέχωση με προσωπικό των 5 κέντρων υποδοχής προκειμένου στα κέντρα να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ταυτοποίησης των προσφύγων. Κοινή εκτίμηση ήταν ότι η Ελλάδα μέχρι την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.    Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα επιδείξουν μέχρι τότε τόσο οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όσο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Ενεργοποιούν τον στρατό για την επίλυση του προσφυγικού

tsiprokamenoi

MOMA ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΘΑ ΤΑ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ!

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εσπευσμένης ψήφισης του νέου νόμου για τη θητεία που προβλέπει την ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων και την χρήση του 2% αυτών για την ανάδειξη του «κοινωνικού ρόλου του Στρατού», που αγκαλιάζει βεβαίως και το προσφυγικό ζήτημα.

Αλλά και του πραγματικού αντικειμένου της ΜΟΜΑ. Με πολλές φαμφάρες είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Άμυνας η επαναλειτουργία της, ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δήλωνε στους πιο υψηλούς τόνους ότι ξεκινά πόλεμο κατά των εργολάβων και της Διαπλοκής. Γρήγορα όμως ο τότε Υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας αποκάλυψε τη φαιδρότητα του πράγματος και τη φούσκα της άσφαιρης επικοινωνιακής εκστρατείας του Πάνου Καμμένου. Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, απάντησε:  ”Υπάρχουν, λόγω της γεωγραφικής διαμόρφωσης της χώρας μας, μικρά νησιά, υπάρχουν ορεινές περιοχές, στις οποίες το οδικό δίκτυο ή τα γεφύρια είναι σε αθλία κατάσταση, γιατί και λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά και γιατί εγκαταλείφθηκαν κάποιες περιοχές. Η ΜΟΜΑ θα επανασυσταθεί, όχι με τη μορφή που είχε τότε, γιατί τώρα υπάρχουν και δεσμεύσεις με την ΕΕ: Για παράδειγμα δεν μπορείς να μπεις σε διαγωνισμούς, όταν υπάρχουν δεσμεύσεις”.   Οι δεσμεύσεις όμως αυτές δεν υπάρχουν μόνο διατυπωμένες στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, είναι κυρίως τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων της σύγχρονης Διαπλοκής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ώρα που αρπάζουν το σπίτι από οικογένεια ανέργων για 650 ευρώ χρέος, όταν οι τοκογλύφοι-κράτος-τραπεζίτες επιτίθενται ξανά για να αρπάξουν μισθό-σύνταξη, όταν χαρίζουν τα χρέη σε Μπόμπολα-Ψυχάρη-καναλάρχες, όταν χαρίζουν τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας, πουλούν ακόμη και το νερό στον Ολάντ.

Το ουγγρικό πρότυπο βρίσκει μιμητές και στην Ελλάδα, όπου η δήθεν αριστερή κυβέρνηση πιάνει το νήμα από την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας για να εφαρμόσει την ίδια πολεμική-κατασταλτική αστική πολιτική στους μετανάστες. Εκεί, τη δουλική εργασία για να σηκωθούν τα σύγχρονα Τείχη του Αίσχους εξασφαλίζουν οι εκατοντάδες κρατούμενοι φυλακών που εργάστηκαν για την κατασκευή του νέου, πιο δύσκολα προσπελάσιμου φράκτη, υπό το άγρυπνο βλέμμα των δεσμοφυλάκων. Ο αριθμός των κρατουμένων που εργάζονται, ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες της παρούσας φάσης της κατασκευής», δήλωσε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας των φυλακών. Περίπου 350 κρατούμενοι εργάζονται σε όλο το μήκος των συνόρων, υπό την παρακολούθηση 65 δεσμοφυλάκων. Στην Ελλάδα, τη δουλική εργασία, εντελώς άμισθη την εξασφαλίζει ο αντιδραστικός θεσμός της Υποχρεωτικής Στράτευσης. Η ΜΟΜΑ λοιπόν που διαφημίστηκε ότι θα προοριζόταν για τα έργα «εθνικού συμφέροντος» και θα μας γλίτωνε από τους γνωστούς «εθνικούς εργολάβους» σήμερα ασχολείται με την κατασκευή Στρατοπέδων Συγκέντρωσης για πρόσφυγες-μετανάστες. Το έργο το είδαμε στην Κω, στη Λέρο, στη Χίο, στη Μυτιλήνη, στο Ελληνικό…

Όμως ο Στρατός δε φτιάχνει μόνο Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Φτιάχνει και το Τείχος του Αίσχους

 Όπως διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση «Έτοιμος στην θέση του και με διορθωμένα τα σημεία στα οποία είχε ζημιές από τις πλημμύρες είναι ο φράκτης μήκους 12,5 χλμ. που είχε κατασκευαστεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/ Ελληνική Αστυνομία στον Έβρο προ ετών για την παρεμπόδιση της εισόδου μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας. Η επιδιόρθωση έγινε από το Μηχανικό του Δ’ Σώματος Στρατού της Θράκης!».

Ποιος επίσης ξεχνά ότι ήδη διατυπώθηκε η απαίτηση του διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Καλύμνου να κηρύξει στο νησί στρατιωτικό νόμο και να στραφεί ένοπλα εναντίον κινητοποίησης προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί χωρίς νερό και φαγητό. Πρόσφατα η 16η Μεραρχία μπήκε σε επιφυλακή για να σταματήσει τους πρόσφυγες που έρχονταν από Αδριανούπολη, που μπλόκαρε η συνεργασία ΕΥΠ-ΜΙΤ. Τέλος, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε πλήθος ασκήσεων με δυνάμεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ, ενώ αποφασίστηκε η συμμετοχή υποβρυχίου στον ευρωπαϊκό στόλο που θα περιπολεί στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, πρόκριμα χερσαίας επέμβασης. Η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015» διεξήχθη εναντίον ασύμμετρων απειλών!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – HOT SPOT. ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΟΛΟΥΣ, ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ-FRONTEX

Η αντιμετώπιση των μεταναστών συναντάει την αντιμετώπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Εκτείνεται μέσα κι έξω από τα σύνορα. Από τον μετανάστη ως τον άνεργο (που ζουν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες την απώλεια της ένταξής τους σε κάποιον κοινωνικό ιστό) και από τον πρόσφυγα ως τον κοινωνικό αγωνιστή (που ζουν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες την εκδίωξη από το κυρίαρχο νομικό πλαίσιο), το προλεταριάτο σήμερα συμπιέζεται στο περιθώριο της κοινωνικής ένταξης. Εκεί που διεξάγεται ένας πόλεμος για τη διαρκώς μεγαλύτερη πλειοψηφία, η οποία για μια σειρά από λόγους (γεωπολιτικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς) δεν χωράει στον εθνικό κορμό των κρατών όπου βρίσκεται.

Η εμπλοκή του Στρατού σε αστυνομικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό, η στρατιωτικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., όπου δρα και ως εκτελεστικό απόσπασμα, και η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του τομέα Άμυνας-Ασφάλειας συνιστούν την κοινή προοπτική ενός πανοπτικού κράτους. Καθώς εκτελεστική και νομοθετική εξουσία ενοποιούνται σε ένα μηχανισμό έκτακτων αποφάσεων με διαρκή χαρακτηριστικά, ταυτόχρονα συγχωνεύονται με δικαστική εξουσία και μηχανισμούς ασφαλείας. Είναι ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός.

Πρέπει να τους Μπλοκάρουμε: Καμία διαδικασία καταγραφής, ελέγχου, ταυτοποίησης από τις αστυνομικές αρχές ως προϋπόθεση για την ένταξη των προσφύγων-μεταναστών. Κατάργηση των συνθηκών Δουβλίνο Ι & ΙΙ, Frontex, Ευρωστρατού, του ΝΑΤΟ και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Να σταματήσουν οι διώξεις, οι έλεγχοι και η καταστολή από το Λιμενικό. Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού στην αστυνόμευση των συνόρων. Να αποσυρθούν και να διαλυθούν τα ΜΑΤ και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Να σταματήσουν οι αποστολές εκτός συνόρων, να διακοπεί η συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων, στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τα στενά του Άντεν. Να διακοπεί η στρατηγική συνεργασία με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο. Να σταματήσουν οι κοινές ΝΑΤΟϊκές, Ευρωπαϊκές και διεθνείς ασκήσεις του ελληνικού στρατού. Να λάβουμε μαχητικές πρωτοβουλίες και να μπλοκάρουμε την κατασκευή Στρατοπέδων Συγκέντρωσης και Κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων (hotspot). Να στηριχθούν έμπρακτα οι λαοί που αγωνίζονται σε Τουρκία, Κομπάνι, Ουκρανία, Παλαιστίνη.

Πρέπει να ενισχυθεί το Κίνημα των Φαντάρων μέσα στον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.

Να συμβάλλουμε σε ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με αντικαπιταλιστικά-αντιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά, για την Ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που μας μετατρέπουν σε Δούλους του 21ου αιώνα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   Diktiospartakos.blogspot.com

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *