Τετάρτη , 19 Ιουνίου 2024

ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

4o-mnimonio

WikiLeaks – ΔΝΤ – «Διαρροές» και «κόντρες» μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών αποτελούν μέρος της σκηνοθεσίας του 4ου ισοπεδωτικού μνημονίου που προετοιμάζεται με ορίζοντα πέραν του 2025.

Τι αποδεικνύεται με τις διαρροές των WikiLeaks; Ότι η κρίση που βαθαίνει στον καπιταλισμό υποχρεώνει τον τελευταίο σε ένα ευρύτατο ξεκαθάρισμα.  Οι offshore αποτελούν εργαλείο άσκησης της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής δραστηριότητας με όλα τα παραστατικά της νομιμότητας από κράτη και οικονομικούς οργανισμούς. Το ξεκαθάρισμα που επιχειρείται έχει στόχο να περιορίσει τη δυνατότητα και το εύρος της μεταξύ λιγότερων και ισχυρότερων οικονομικών κέντρων /παραγόντων. Αποτελεί μέρος της καταστροφής κεφαλαίου που αποτελεί κανόνα στον καπιταλισμό και προηγείται πάντοτε ενός παγκόσμιου πολέμου εάν δεν γίνει εφικτή η αναδιανομή που επιχειρείται μέσα από τις επαναμβανόμενες κρίσεις και τις παγκόσμιες ανακατατάξεις που αυτές προοιωνίζονται.

Μέρος αυτού του ξεκαθαρίσματος αποτελεί και ο κόσμος της εργασίας που καλείται βίαια να επωμισθεί τη κρίση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και να πληρώσει. Ένα χρειαστεί θα πληρώσει και με το αίμα του.

Οι «διαρροές» των συνομιλιών του ΔΝΤ στοχεύουν στην παραπλάνηση και ενισχύουν αυτό που γνωρίζουν και οι πέτρες. Το ΔΝΤ είναι εδώ και θα παραμείνει.

Η «προστάτιδα» του κ. Τσίπρα, Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, συνεργάζεται απόλυτα με το Διεθνές Νομισματικό ταμείο  και από κοινού εγγυώνται τη συνέχιση της βαριάς λιτότητας στην Ε.Ε.

Ο Κ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι οδηγείται αναπότρεπτα με τις πολιτικές που υπηρετεί και τις συμμαχίες που επιδιώκει στο 4ο μνημόνιο, με σκληρότερα μέτρα, περισσότερη λιτότητα και φτώχεια που οδηγούν στην απόλυτη ισοπέδωση της Ελληνικής κοινωνίας.

Η σκηνοθεσία των διευθυντηρίων με την αγαστή συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΑΛ αποσκοπεί στην αναίμακτη εφαρμογή, όσο είναι δυνατόν, αυτής της πολιτικής καθόσον αστάθμητοι παράγοντες που ελλοχεύουν μπορούν να τινάξουν τους σχεδιασμούς στον αέρα με απρόβλεπτες συνέπειες συμπεριλαμβανομένου και απευκταίου γι’ αυτούς ενός ντόμινου στη συνέχεια σε όλη τη νότια Ευρώπη.

Το προσφυγικό είναι μια βόμβα που περιμένει να εκραγεί. Η Τουρκία δεν πρόκειται να τηρήσει καμία συμφωνία προκειμένου να επιτευχθεί η «αποσυμφόρηση» που ελπίζει ο κ. Τσίπρας. Τα μεταναστευτικά ρεύματα ουδέποτε ανακόπηκαν στην ιστορία και είναι αυτά που επέβαλλαν τις μεγάλες αλλαγές.  Οι φράχτες και οι απελάσεις αποτελούν μονάχα σημάδια έκφρασης πανικού από αυτούς που βλέπουν τη μεγάλη καταιγίδα να ξεσπάει και ψάχνουν ομπρέλα να προφυλαχθούν.

Μπροστά σε αυτό ο καπιταλισμός δείχνει τα δόντια του. Η τρομοκρατία χρησιμοποιείται προκειμένου να ενισχύσει τους σχεδιασμούς, ο κοινοβουλευτισμός ξεσκεπάζεται, τα κράτη οργανώνονται και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς λαούς. Το δόγμα της ασφάλειας επιδιώκει να εξασφαλίσει τους έχοντες και κατέχοντες απέναντι στα εκατομμύρια των προσφύγων /μεταναστών /μη κατεχόντων και φτωχοποιημένων που θα αυξάνονται και θα πληθύνονται με απίστευτη ταχύτητα απειλώντας να καταστρέψουν όλους τους σχεδιασμούς, φέρνοντας στο προσκήνιο τους λαούς με την ακατάλυτη δύναμη των τελευταίων να στοιχειώνει όλους τους σχεδιασμούς του νέου ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής.

Οι μεγάλες αλλαγές θα προκύψουν όταν τα εκατομμύρια των εργαζομένων /ανέργων, προσφύγων και μεταναστών συνειδητοποιήσουν την απίστευτη δύναμη της παρουσίας τους και την επιβάλλουν αλλάζοντας πραγματικά την ιστορία.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

Η καθημερινή «διαπραγμάτευση» κι όλοι μαζί οι κυβερνητικοί «διαπραγματευτές» και καρεκλοκένταυροι της εξουσίας που παρελαύνουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *