Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

Στέγνωσαν οι τράπεζες / έρχεται η μαύρη αγορά

bima

Η περιστολή της φοροδιαφυγής είναι το πρόσχημα. Όπως είναι εντελώς προσχηματικές οι διακηρύξεις περί φοροδιαφυγής που αφορά τους μισθωτούς /συνταξιούχους και τη δυνατότητά τους να έχουν σε μετρητά τις αποδοχές τους.

Έτσι όπως μας πληροφορεί (και προετοιμάζει) ΤΟ ΒΗΜΑ με σημερινό δημοσίευμά του σχεδιάζεται μόνιμο capital control για μισθωτούς /συνταξιούχους. Τα μισά από τις αποδοχές μετρητά και τα μισά με κάρτες συναλλαγών υποχρεωτικά!

Πρόκειται για μέτρο κατοχικής έμπνευσης και στο βάθος του οπωσδήποτε δείχνει χρεοκοπία.

Απότοκο αυτών των σχεδιασμών, όσο κρατήσουν, θα είναι η ανάπτυξη μιας παράλληλης μαύρης αγοράς που θα αυξήσει την φοροδιαφυγή αντί να την μειώσει.

Γιατί; Γιατί είναι απόλυτα λογικό να γίνονται «μαύρες συναλλαγές» και να προτιμούνται οι πελάτες που διαθέτουν μετρητά, αντί των πιστωτικών καρτών συναλλαγής που ναι μεν εξασφαλίζουν στον κάτοχο τη δυνατότητα να καταναλώσει, αφαιρούν όμως από τον επαγγελματία το δικαίωμα να πάρει τα χρήματά του. Τα capital control είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπουν στον επαγγελματία να διαχειριστεί ελεύθερα τα αποθέματά του στις τράπεζες, εξ ου και οι μεγάλες ελλείψεις ειδών στην αγορά.

Προβλέπουμε πολύ σύντομα να αναπτυχθεί ένας νέους οικονομικός ρατσισμός με επιχειρήσεις που δεν θα δέχονται συναλλαγές με μισθωτούς /συνταξιούχους μέσω πιστωτικών καρτών.

Πολύ σύντομα η αναιμική αγορά θα υποχωρήσει σε χειρότερα επίπεδα και τα άδεια καταστήματα θα πολλαπλασιάζονται. Η μικρή βιοτεχνία καταστρέφεται εντελώς. Μέρες κατοχής λοιπόν με την «πρώτη φορά αριστερά» στην εξουσία.

tobhma1-1

 

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *