Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΑ

polydoras-2

Με τον «καναλοπόλεμο» τη «διαφάνεια» και τις ιστορίες καθημερινής διαπλοκής χαμηλού βάρους, όπως λέμε «φέξε μου και γλίστρησα», το ξεπούλημα πέτρα-πέτρα και κομμάτι-κομμάτι προχωράει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς να ανοίξει μύτη.

Το 90% των μετοχών της «Αστέρα της Βουλιαγμένης» κατοχυρώθηκε στο επενδυτικό σχήμα «Apollo Investment Holdco», με 298,8 εκατ. € για το 67,23% που κατείχε η Εθνική Τράπεζα, ενώ το υπόλοιπο  21,23% που διαχειριζόταν το ΤΑΙΠΕΔ, ξεπουλήθηκε εξωχρηματιστηριακά με ακόμη 94,35 εκατ. €, ανεβάζοντας το τίμημα στα 393,15 εκατ. Ευρώ για όλη τη Χερσόνησο του «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

asteras-vouliagmenis

Η περιοχή περιλαμβάνει δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους, μαρίνες και  18.000 μ. αιγιαλού, ενώ σύμφωνα με το ειδικό χωροταξικό σχέδιο, πρόκειται  να ανεγερθούν 39.500 τ.μ. πολυτελών κατοικιών προσθέτοντας άφθονο τσιμέντο στην περιοχή του ιδιαίτερου φυσικού κάλους και πακτωλό κερδών στους «επενδυτές».

Ποιοι είναι οι επενδυτές; Η κρατική Abu Dhabi Investment Council και το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του Κουβέιτ, με 33,75% κατά πλειοψηφία ενώ μικρότερη συμμετοχή στο επενδυτικό σχήμα έχει ο τουρκικός όμιλος Dogus Group και Άραβες επενδυτές ιδιώτες.

Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε και η διαδικασία πώλησης του 24% του ΑΔΜΗΕ, με 320 εκατ. € στην κινεζική εταιρεία «State Grid».

Στην τελική ευθεία μπαίνει και το Αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου που φαίνεται να περνάει στα χέρια των «εθνικών εργολάβων» της κοινοπραξίας ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ μαζί με την ινδική GMR.

Οι καθημερινοί αντιπερισπασμοί που επιχειρούνται από την κυβέρνηση «περί όνου σκιάς» φαίνεται ότι αποδίδουν καθόσον πίσω από τα γελοία καμώματα των πρωταγωνιστών της «πρωτοδεύτερης φοράς αριστεράς» οι τεχνοκράτες της κυβέρνησης και των «δανειστών» κάνουν καλά τη δουλειά τους.

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *