Δευτέρα , 24 Ιουνίου 2024

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ για τους μετανάστες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

boy-standing-in-refugee-camp-in-gevgelija-serbia-dsc_8453

Απαγορεύεται η ελεύθερη μετακίνηση, δρομολογείται ο εγκλεισμός σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης καθώς προωθούνται μαζικές απελάσεις Μεταναστών. Το πραγματικό, σκληρό ταξικό της πρόσωπο αποκαλύπτει καθημερινά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναντίον των μεταναστών.

Η συντεταγμένη  προπαγανδιστική επιχείρηση που προβάλλει τις απαιτήσεις του Τουρκικού κράτους και το κλείσιμο των συνόρων από σειρά ευρωπαϊκών κρατών, αποκρύπτει την πλήρη ταύτιση των Τσίπρα-Καμμένου, αλλά και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ με τις πιο απάνθρωπες και αυταρχικές επιλογές του ευρωπαϊκού κατεστημένου και της Ε.Ε.

 

Τώρα πλέον αποκαλύπτεται η κατασταλτική μεθόδευση που από την πρώτη στιγμή αποκαλύψαμε ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. Ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών, όπου οι σημαντικότεροι κρίκοι είναι τα Τείχη και τα κλειστά σύνορα, τα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, η διαδικασία σύλληψης-φυλάκισης-διαχωρισμού τους μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, για να προχωρήσουν γρήγορα σε μαζικές Απελάσεις Μεταναστών!

 

Ας δούμε επομένως την απόφαση που έλαβε τη Δευτέρα 7/3, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Τόσκας, παράλληλα με την ευρωπαϊκή σύνοδο για το μεταναστευτικό ζήτημα, όταν ουσιαστικά κήρυξαν Στρατιωτικό Νόμο εναντίον των μεταναστών. Σε ανάρτηση του newsit.gr περιγράφονται αναλυτικά οι σχεδιασμοί της ΕΛ.ΑΣ., η οποία λαμβάνει έκτακτα μέτρα εναντίον των Μεταναστών. Η κυβέρνηση Απαγορεύει την ελεύθερη μετακίνηση, δρομολογεί τον εγκλεισμό τους σε HOT SPOT – Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, καθώς προωθούνται μαζικές απελάσεις. Διαβάζουμε:

«Εντατικές περιπολίες στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας, αλλά και στα περιαστικά δάση και δασύλλια της Αττικής, έχει ξεκινήσει η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να επισημαίνονται μετανάστες, που δημιουργούν αυτοσχέδιους καταυλισμούς, όπως είχε γίνει πρόσφατα στην πλατεία Βικτωρίας. Έπειτα από την παράδοση της πλατείας Βικτωρίας στο Δήμο Αθηναίων και την μεταφορά των Αφγανών που είχαν κατασκηνώσει εκεί, στο Hot Spot του Σχιστού, οι αστυνομικοί προχώρησαν χθες το πρωί και στην μεταφορά μεταναστών που είχαν στήσει σκηνές στο Πεδίο του Άρεως. Με λεωφορεία της Αστυνομίας, οι λιγοστοί μετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο στο Πεδίο του Άρεως μεταφέρθηκαν επίσης στο Σχιστό. Έχει δοθεί η εντολή στους αστυνομικούς να περιπολούν σε 24ωρη βάση στις κεντρικές πλατείες του Δήμου Αθηναίων και να αναφέρουν άμεσα την δημιουργία αυτοσχέδιων καταυλισμών, προκειμένου να μεταφέρονται οι άνθρωποι σε οργανωμένα Hot Spot που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική.

Επίσης είναι μόνιμη πια η Αστυνομική παρουσία και στο σταθμό Λαρίσης, προκειμένου να αποτρέπονται οι μετανάστες που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα να ταξιδεύουν προς την Β. Ελλάδα, εκτός βέβαια από εκείνους που είναι χαρακτηρισμένοι ως πρόσφυγες και έχουν βγάλει και εισιτήριο για την μεταφορά τους με το τρένο».

refugges-11

Τις παραπάνω εκτιμήσεις μας για την ευρωπαϊκή και ελληνική αντιμεταναστευτική πολιτική επιβεβαιώνει η απόφαση της Συνόδου της Ε.Ε., που επιπλέον καταργεί το Άσυλο. Με πρόσχημα την καταπολέμηση των διακινητών και της μετανάστευσης, τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. μαζί με την Τουρκία, αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την πολιτική των μαζικών επιστροφών των μεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ελληνικά νησιά, πίσω στη Τουρκία, μέσω fast track διαδικασιών επανεισδοχής τους. Προγραμματίζουν σε αντιστάθμισμα και εντελώς θεωρητικά, την απ΄ ευθείας μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων από τη Τουρκία σε ευρωπαϊκές χώρες, αποκλείοντας έτσι άλλες εθνικότητες προσφύγων που επίσης μπορεί να έχουν ανάγκη προστασίας, όπως οι Ιρακινοί που ζουν σε περιοχές που ελέγχει ο ISIS.

Όμως η οργάνωση Human Rights Wacth, ασκεί δριμεία κριτική τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής χώρα γιατί δεν παρέχει επαρκή προστασία τους πρόσφυγες. Η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά πόσο αδίστακτη είναι, είχε πριν από 20 ημέρες αποφανθεί ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή-επανεισδοχή των προσφύγων από την Ελλάδα πίσω στη Τουρκία. Φανταστείτε τώρα τι σημαίνει αυτό για τους Κούρδους πρόσφυγες και τους αγωνιστές της Τουρκικής Αριστεράς που διώκει το καθεστώς Ερντογάν, αλλά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Ε.Ε. αρνούνται το Άσυλο!

Στο κοινό ανακοινωθέν μετά τη Σύνοδο Κορυφής, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Η Τουρκία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στην υλοποίηση της διμερούς ελληνοτουρκικής συμφωνίας επανεισδοχής ώστε να δεχθεί την ταχεία επιστροφή όλων των προσφύγων που δεν χρήζουν διεθνούς προστασίας και μεταβαίνουν από την Τουρκία προς την Ελλάδα και να κάνει δεκτούς στο έδαφός της όλους τους παράτυπους μετανάστες που συλλαμβάνονται σε τουρκικά ύδατα. Πρέπει να υπονομεύσουμε την ιδέα ότι η επιβίβαση στις βάρκες ισοδυναμεί με εγκατάσταση στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό τόνισαν τη σημασία της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που σήμερα κατέστη επιχειρησιακή. Κάλεσαν όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να την στηρίξουν έμπρακτα. Δέχθηκαν με ικανοποίηση τις συμπληρωματικές προτάσεις που παρουσίασε η Τουρκία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Συμφώνησαν να εργαστούν με βάση τις αρχές που περιέχουν:

  • να εξασφαλίζουν την επιστροφή όλων των νέων παράτυπων μεταναστών που μεταβαίνουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά· το σχετικό κόστος θα καλύπτεται από την ΕΕ,
  • για κάθε Σύρο που θα γίνεται εκ νέου δεκτός στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά, ένας άλλος Σύρος θα επανεγκαθίσταται από την Τουρκία στα κράτη μέλη της ΕΕ, στο πλαίσιο των υφισταμένων δεσμεύσεων».

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η πάλη για την υπεράσπιση προσφύγων-μεταναστών είναι αλληλένδετη με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας. Η Αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες-μετανάστες βρίσκει την συνέχεια της στο κλείσιμο των HOT SPOT-Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, στο μπλοκάρισμα της Καταγραφής-Διαλογής-Απελάσεων και στην Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού ζητήματος. Λέμε όχι στα δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας και στους προληπτικούς πολέμους κατά των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή των εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό. Στην πάλη απέναντι στους ΝΑΖΙ φονιάδες, τον εκφασισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Απέναντι στην ξεφτίλα-εκμετάλλευση και νέα κερδοφορία-διαπλοκή-διαφθορά που στήνεται μέσω των απευθείας συμβάσεων, τις ΜΚΟ και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, απαιτούμε πολιτική διαχείριση, ανοικτές αυτοδιαχειριζόμενες δομές εντός πόλεων και πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων και κάλυψη των αναγκών τους.

refugees-12

Οι Πρόσφυγες-μετανάστες θέλουν να φύγουν και αυτή τους η επιθυμία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Φεύγουν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την κοινωνική καταστροφή, δεν έρχονται στην Ελλάδα της Χρεωκοπίας, των Μνημονίων και του εξοντωτικού ταξικού πολέμου που μας δουλοποιεί. Δεν πρέπει να Απελαθούν. Ασφαλείς Δίοδοι για να μην δολοφονούνται μαζικά σε Αιγαίο/Μεσόγειο, Ανοικτά Σύνορα λοιπόν και χαρτιά σε όλους για να ταξιδέψουν ελεύθερα. Ο δικός μας πόλεμος γίνεται εδώ, ενάντια στην κυβέρνηση του Κοινoβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που συλλαμβάνει και απελαύνει πρόσφυγες-μετανάστες, που προέρχονται οι περισσότεροι από τις χώρες που στοχοποίησαν-κατέκτησαν-διέλυσαν οι ιμπεριαλιστές επεμβάσεις που συμμετείχαν και συμμετέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, σε καμιά περίπτωση δε δεχόμαστε τη μετατροπή των προσφύγων-μεταναστών σε δούλους των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών, που έρχονται να επιβληθούν εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης: αναγνώριση όλων των εργατικών-συνδικαλιστών δικαιωμάτων για μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους.

Εμείς καλούμε τον λαό μας σε μαζική-μαχητική Αντίσταση, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για το Μπλοκάρισμα εθνικής και πολυεθνικής Πολεμικής και Κατασταλτικής Μηχανής. Η ανάταση του αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να στραφεί ενάντια στις βάσεις του θανάτου, ενάντια στην ελληνική εμπλοκή. Ήδη η πρόταση μας για κοινή κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία έχει γίνει δεκτή από τους Τούρκους-Κούρδους συναγωνιστές και προγραμματίζεται. Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, στην αποχώρηση-διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ε.Ε. Έχει σημασία να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο την πολεμική αναμέτρηση. Το Αντιπολεμικό κίνημα π.χ. πρέπει να εμποδίσει με κάθε τρόπο τον ανεφοδιασμό της δολοφονικής αρμάδας. Το ΝΑΤΟ πρότεινε ως λιμάνια ανεφοδιασμού το Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι είναι στη διάθεση τους τα λιμάνια σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, όλα τα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου. Να μπλοκάρουμε την λειτουργία της βάσης Ακτίου που έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Κρίσιμη κρίνεται η Δράση της Αριστεράς και συνολικά του Κινήματος Μέσα στον Στρατό. Καλώντας τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών.

Χρειάζεται επομένως ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με βαθύτερα αντικαπιταλιστικά-ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, που με κοινούς στόχους και κοινές δράσεις να σταθεί νικηφόρα απέναντι στο γενικευμένο ταξικό πόλεμο που διεξάγει ο κόσμος του πλούτου την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, επιβάλλοντας την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.               

 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *