Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024

Στρατοδικείο για άρνηση μεταθεσης στην ΕΛΔΥΚ;

eldykΑπό το πρωί που ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις στους πρόσφατα ορκισμένους συναδέλφους έχουν σπάσει τα τηλέφωνα οι φαντάροι και οι γονείς τους καταγγέλλοντας τις άθλιες μεθόδους που ακολουθεί το Υπουργείο Άμυνας και το κλιμάκιο για την ΕΛΔΥΚ στο ΚΕΤΘ Αυλώνα.

Ουσιαστικά, όχι μόνο παραπληροφορούν αλλά προβαίνουν σε συστηματική τρομοκράτηση των συναδέλφων. Δεν είναι πρωτόγνωρα φαινόμενα όλα αυτά, καθώς τις ίδιες επαίσχυντες μεθόδους ακολουθούσαν οι Υπουργοί Άμυνας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτό που προκαλεί όμως εύλογη απορία είναι η επανάληψη αυτών των αυταρχικών καταστάσεων από μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ η οποία δηλώνει ότι σέβεται τους νόμους και τα δικαιώματα των στρατευμένων, προχωρώντας σε εκβιασμούς και απειλές εις βάρος των στρατιωτών, σε μια πρωτοφανή κλίμακα.

 Έφτασαν στο σημείο να απειλούν φαντάρους ότι θα τους στείλουν Στρατοδικείο αν δεν υποταχθούν στις παράνομες διαταγές τους, αν δεν δεχτούν να πάνε ΕΛΔΥΚ παρά το γεγονός ότι από  την πρώτη στιγμή δήλωσαν την Άρνηση τους να πάνε με μετάθεση στην Κύπρο, όπως είχαν κάθε δικαίωμα. 

Σε συνάδελφο στρατιώτη που ζήτησε από τον αρμόδιο αξιωματικό να του δείξει τον νόμο που επικαλούνταν περί υποχρεωτικής μετάθεσης στην Κύπρο και των όποιων συναδέλφων είχαν αρνηθεί τη μετάθεση επειδή δεν συμπληρώθηκε ο σχετικός αριθμός εθελοντών, παρουσίασαν τη διαταγή της μετάθεσης του που έφερε την υπογραφή του ΥΦΕΘΑ Τόσκα!

Άσχετο…

 

Και μετά τον απείλησαν με Στρατοδικείο.

Δηλαδή σου απαντούν με ασυναρτησίες, με υπεκφυγές και σε απειλούν γιατί υπερασπίζεις τον όρκο που έδωσες να υπερασπίζεις το Σύνταγμα και το Νόμο, να μην υποκύπτεις σε παράνομες διαταγές.

Και η διαταγή υποχρεωτικής μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι μια παράνομη διαταγή.

Σε άλλον στρατιώτη που η ηλικία του ξεπερνά το όριο των 25 ετών που προβλέπεται για να πάρε τις μετάθεση στην Κύπρο, δήλωσαν ότι με υπουργική απόφαση του ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχου, έχει αλλάξει αυτό το όριο.

Έχει σημασία να πούμε ότι οι αξιωματικοί αρχικά αρνούνταν την ύπαρξη της σχετικής διαταγής, που εδώ και χρόνια έχει αποκαλύψει ο δημοσιογράφος Πασχάλης Κορωναίος από τη λαμπρή φανταρίστικη στήλη «ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ».

Τώρα πως γίνεται ο αξιωματικός να ενημερώνει για την τροποποίηση μιας διαταγής, την ύπαρξη της οποίας αρνούνταν, δε μπορούμε να κατανοήσουμε.

Βεβαίως και είναι ενδεικτικό των όσων συμβαίνουν, ο αξιωματικός αρνήθηκε να δείξει την σχετική διαταγή, δηλώνοντας ότι είναι απόρρητη!

Μιλάμε δηλαδή για ένα φοβερό στρατιωτικό μυστικό που δεν πρέπει να το μάθουν οι φαντάροι… Για κάτι που τους αφορά άμεσα!

Σε άλλους συναδέλφους και γονείς που διαμαρτυρήθηκαν, οι αξιωματικοί στο ΚΕΤΘ απάντησαν ότι και πάλι ο ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος έχει προχωρήσει σε υπουργική απόφαση που αφορά την υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο και των όποιων συναδέλφων είχαν αρνηθεί τη μετάθεση επειδή δεν συμπληρώθηκε ο σχετικός αριθμός εθελοντών!

Και αυτή η υπουργική απόφαση είναι απόρρητη σύμφωνα με τον στρατιωτικό. Έτσι λοιπόν, όχι μόνο δε γνωστοποιούν τις υπουργικές αποφάσεις τις οποίες επικαλούνται, τις οποίες απαιτούν να εφαρμόσουν οι φαντάροι, αλλά συνεχίζουν την τρομοκρατική τους επίθεση με απειλές για πειθαρχικές κυρώσεις και Στρατοδικείο.

Και μάλιστα όταν απέναντι τους έχουν συναδέλφους στρατιώτες που υπερασπίζουν το νόμο και τον όρκο που έδωσαν να διαφυλάττει το Σύνταγμα και να αρνείται να εκτελέσει παράνομη διαταγή.

Τα ψέματα και οι απειλές είναι ο μοναδικός τρόπος για να κάμψουν τις αντιστάσεις των φαντάρων που αρνήθηκαν να δεχτούν την προεπιλογή μετάθεσης τους στην Κύπρο, υπέγραψαν ότι δεν αποδέχονται μετάθεση εκτός ελληνικής επικράτειας και απαίτησαν να τους γίνει γνωστός ο νόμος που προβλέπει την Υποχρεωτική τους μετάθεση στην Κύπρο.

 

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ! Τέτοιος νόμος δεν υπάρχει και ούτε ψηφίστηκε ποτέ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ!

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας αξιωματικός και διοικητής δεν έχει φανερώσει σε φαντάρο τον σχετικό νόμο που επικαλούνται και ο οποίος προβλέπει «την υποχρεωτική μετακίνηση Των φαντάρων που είχαν προεπιλεγεί στην ΕΛΔΥΚ, παρά την άρνηση τους, αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών».

 

Πολύ περισσότερο, που το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ παραβιάζουν το προεδρικό διάταγμα του τότε υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπαντωνίου, που απαγόρευε ρητά την αποστολή εφέδρων στο εξωτερικό.
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνας της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους.

 

Συχνά το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ για να καλύψει την παραβίαση των νόμων και του Στρατιωτικού Κανονισμού, αλλά και τη βίαιη παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων επικαλείται τις συνθήκες εγγύησης που υπογράφτηκαν το 1959-1960. Μα οι συνθήκες αυτές παραβιάστηκαν καταρχήν από το ελληνικό κράτος και στρατό που με το πραξικόπημα του 1974 εναντίον της νόμιμης κυπριακής κυβέρνησης, έδωσε την αφορμή της παράνομης Τουρκικής εισβολής και Κατοχής του 40% σχεδόν της Κύπρου.

 

Οι συνθήκες αυτές παραβιάζονται και από το Τουρκικό κράτος που έχει μεταφέρει στην Κύπρο 40.000 στρατό κατοχής και δεκάδες χιλιάδες εποίκους, αλλά και από το ελληνικό κράτος που θέσπισε το παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, δημιουργώντας την ναυτική και αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, στην Πάφο.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους και γιατί επιπλέον οι φαντάροι συνειδητοποιούν ότι η παρουσία τους στο νησί έχει να κάνει με τη μοιρασιά πετρελαϊκών κοιτασμάτων και φυσικού αερίου.

 

Προσφέροντας Εγγύηση σε ένα κράτος, αυτό της Κύπρου που συνεργάστηκε στενά όπως και οι ελληνικές κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το Ισραήλ, κράτος Τρομοκράτη της Μέσης Ανατολή, που κατέχει παράνομα την Παλαιστίνη και δολοφονεί καθημερινά αμάχους με τα υπερσύγχρονα όπλα του. Τους φονιάδες του Ισραήλ που εκτέλεσαν εν ψυχρώ αγωνιστές της ειρήνης που επέβαιναν στον Στόλο της Ελευθερίας που στόχευε στην Άρση του απάνθρωπου Αποκλεισμού της Γάζας. Με αυτούς του φονιάδες ισραηλινούς πιλότους συνεργάστηκαν πρόσφατα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην τεράστια πολεμική προετοιμασία-Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2015!

 

Οι Φαντάροι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τη ΜΕΤΑΘΕΣΗ στην ΕΛΔΥΚ. Όπως έχουν κάθε δικαίωμα.

Επαναλαμβάνουμε ότι για να σταλεί κάποιος στην ΕΛΔΥΚ, εκτός του να δηλώσει την εθελοντική του συμμετοχή, πρέπει να εκπληρώνει συγκεκριμένες προϋποθέσεις σύμφωνα με Απόρρητη διαταγή του ΓΕΣ:

* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά και Έβρος)
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια. (αποκάλυψη στήλης ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ, Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας).

 

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης τονίζοντας την Άρνηση Αποδοχής της Παράνομης Μετάθεσης, απαιτώντας να μετατεθούν σε μονάδα εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ’ τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ.

Ακολουθώντας το Φύλλο Πορείας στην Αυλώνα, τόπο συγκέντρωσης των μετατιθέμενων για ΕΛΔΥΚ, να παρουσιαστούν στο διοικητή, να απαιτήσουν να τους δείξει ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΝΟΜΟ που τους Υποχρεώνει δήθεν σε υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο.

Αν και εφόσον δεν τους δείξουν τα συγκεκριμένα έγγραφα να δηλώσουν ότι η μετακίνηση τους στην ΕΛΔΥΚ είναι Παράνομη, δεν τη κάνουν δεχτή αφού ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΡΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ!

Επίσης οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.

Γονείς και συνάδελφοι-φαντάροι να απευθυνθούν στο ΓΕΣ και να εκφράσουν την Αντίθεση τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δείτε επίσης

“Αύριο ποιοι θα έχουν σπίτια και περιουσίες στην Ελλάδα;”

Γράφει ο Δημήτρης Τσιμούρας –  «Πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο χαρούμενα να παίζουν οι ορχήστρες  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *