Παρασκευή , 31 Μαΐου 2024

«Συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε …»

ΣΚΥΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΥΒΔΗΜετά τα μεσάνυχτα, την ώρα που όλη η φύσις ησυχάζει, διάλεξε ο Αλ. Τσίπρας να μας «αφνιδιάσει» με δημοψήφισμα «επαναστατικής ασάφειας» και «πατριωτικού ενθουσιασμού» προσκαλώντας και προκαλώντας μας να αποφασίσουμε σε ποιο λάκκο θέλουμε να πέσουμε. Σε αυτόν με τα λιοντάρια ή σε αυτόν με τους λύκους;

«Συμφωνείτε με τη πρόταση των δανειστών – ή με τη δική μας»; Σκύλλα ή Χάρυβδη;

Η ευθύνη δική μας… Ότι αποφασίσουμε θα κάνει ο Πρωθυπουργός που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα τα καταργούσε σε μια μέρα. «Και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό» δήλωσε ανακοινώνοντας το δημοψήφισμα. Ότι θέλει ο «πελάτης» ψηφοφόρος. Ως διαχειριστής πολυκατοικίας θα πράξει ανάλογα με τη βούληση των ενοίκων. Όραμα, ιδεολογία, πολιτική πρόταση δεν υπάρχει. Το «απεχθές και παράνομο χρέος» αποδεκτό. Δεν είμαστε «μπαταχτσήδες». Πληρώνουμε και διαπραγματευόμαστε. Σχέδιο Β’ δεν υπάρχει. «Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας», … η καλύβα έρχεται δεύτερη.

Εμείς Αλέξη έχουμε μόνο μια καλύβα. Και τις πεζούλες και τα χώματα που πατάμε. Έχουμε πληρώσει την «ανάπτυξη» πληρώσαμε τα τελευταία χρόνια και τη κρίση. Basta!

Δεν πληρώνουμε άλλο! Όχι σε όλα!

Ακης Ξενάκης

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *