Σάββατο , 14 Δεκεμβρίου 2019
Αρχική / 21ος ΑΙΩΝΑΣ / ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ / “Τα μεταλλαγμένα στο πιάτο μας”

“Τα μεταλλαγμένα στο πιάτο μας”

peliti_2015ξυφξηφΗ τοπική ομάδα  του Πελίτι στην Αίγινα,  χαιρετίζει το Φθινόπωρο με την καθιερωμένη εκδήλωσή της.

Σε μια εποχή που έχουμε λησμονήσει τη σύνδεσή μας με τη γη και τον σπόρο που μας τρέφει, και που η τροφή μας έχει γίνει έρμαιο σχεδόν των κερδοσκοπικών εταιρειών, οι μέρες 20 Σεπτεμβρίου –20 Οκτωβρίου έχουν θεσπισθεί διεθνώς ως ο “Μήνας Δράσεων για την Ελευθερία των Σπόρων και τη Δημοκρατία της Γης”.

Η διατροφική μας ασφάλεια είναι μέγιστης σημασίας και σ’αυτήν είναι αφιερωμένη η φετινή μας εκδήλωση.

Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα (μεταλλαγμένα) βρίσκονται σε όλα τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Στην Ελλάδα περισσότερο από το 60% των συσκευασμένων τροφίμων περιέχουν μεταλλαγμένη σόγια και καλαμπόκι. Δηλαδή περισσότερα από 30.000 τρόφιμα της αγοράς.

Την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, στις 7μμ, στο Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας η κ. Βάσω Κανελλοπούλου θα μιλήσει με θέμα: “Τα μεταλλαγμένα στο πιάτο μας”και

θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θα συνεχίσουμε με  οδηγίες για το χειμωνιάτικο κήπο στην Αίγινα  και θα τελειώσουμε χαρίζοντας χειμωνιάτικους, παραδοσιακούς σπόρους.

Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι: www.peliti.gr

Τοπική Ομάδα Αίγινας: aegina@peliti.gr 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δείτε επίσης

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

  Προς δημοσίευση η ΚΥΑ για το εβαπορέ γάλα – Οπως το φοβόμασταν, η αναδίπλωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *