ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

«Συμφωνία κατοχής» 53,2 δις.€ η νέα δανειακή σύμβαση μεταξύ της χώρας και του ΕSM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας – 1/7/2015-30/6/2018 ) με όρους και συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης για την ελληνική κοινωνία. Με το ποσό αυτό θα αποπληρωθούν δάνεια 46δις€ στο ΔΝΤ και 7,5 δις.€ στην ΕΚΤ.

Η «συμφωνία» προβλέπεται να αυξήσει πολύ περισσότερο το ποσό της νέας δανειακής σύμβασης προκειμένου να εξασφαλιστεί η νέα ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Η κοινωνία καλείται να ξεπληρώσει «τα δανεικά» με μέτρα που ξεπερνούν τα 14δις.€ και έπονται εκπλήξεις ανάλογες αυτών που παρακολουθούμε τις τελευταίες δύο ημέρες με τη νομοθέτηση των εφαρμοστικών νόμων του 3ου μνημόνιου όσο και με τα μέτρα που θα προκύψουν από τα νέα νομοθετήματα στο εργασιακό και ασφαλιστικό. Το πρώτο τον Ιανουάριο του 2016 και το δεύτερο άμεσα μέσα στον ερχόμενο Οκτώβρη.

Ξεκινώντας το 3ο μνημόνιο προβλέπεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2015 με αναδρομική από την 1η Ιούλη και θα κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμo Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019, το οποίο υπερβαίνει χρονικά τη διάρκεια του μνημονίου.

 ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ 3Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Απορρίπτεται εντελώς κάθε έννοια Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Προβλέπεται αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου με βάση τις «βέλτιστες πρακτικές» στην ΕΕ. Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το νόμο 4172/2013, ο οποίος προβλέπει ότι ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός θα καθορίζεται σύμφωνα με τα κριτήρια της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Επιστροφή στη φεουδαρχία.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ από 1η Γενάρη 2016. Σύνδεση μισθών με «ικανότητα απόδοσης» και «ευθύνη». Όλα τα επιδόματα θα επανακαθοριστούν με τις «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ. Πρόσληψη managers που θα αξιολογούν τους υπαλλήλους, μόνιμο σύστημα κινητικότητας από τον Σεπτέμβριο του 2015

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Μείωση των συντάξεων σε πρώτη φάση με επιβολή εισφορών υγείας στις κύριες από το 4% στο 6% και επιπλέον επιβολή εισφοράς υγείας στις επικουρικές συντάξεις, 6% στις οποίες δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣ: Σταδιακά μέχρι το 2019 με το πρώτο 20% των δικαιούχων να το χάνει άμεσα.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΩΡΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ /ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67 με εξαίρεση τα 40 χρόνια δουλειάς/σκλαβιάς που θα επιτρέπουν τη λήψη της σύνταξης στα 62 χρόνια. Αύξηση ποινής για πρόωρη σύνταξη από το 6% στο 16%.

Όσοι συνταξιοδοτηθούν μετά τις 30 Ιουνίου του 2015 «να παρέχεται η βασική, εγγυημένη σύνταξη και να λάβουν την κανονική μόνο στην επίτευξη της νόμιμης κανονικής ηλικίας συνταξιοδότησης σήμερα 67 χρόνια».

ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΤΕΑ «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι από 1ης Ιανουαρίου 2015 όλα τα επικουρικά συνταξιοδοτικά ταμεία να χρηματοδοτούνται μόνο από τις δικές τους εισφορές».

Εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος άμεσα, για όλα τα επικουρικά ταμεία από τον Οκτώβρη 2015 για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ.

ΡΗΤΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: «Σταδιακή κατάργηση όλων των κρατικών χρηματοδοτικών απαλλαγών και εναρμόνιση των κανόνων συμμετοχής για όλα τα συνταξιοδοτικά ταμεία με τη δομή των εισφορών προς το ΙΚΑ από 1η Ιουλίου 2015».

Μείωση συντάξεων, μέσω της σύνδεσης εισφορών/παροχών. – Αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ – Αύξηση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες ανάλογα με το εισόδημα – Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν ασφαλιστικά ταμεία τον Οκτώβρη 2015- Πάγωμα των κατώτερων συντάξεων μέχρι το 2021.

Και τέλος σχεδιάζεται η χαριστική βολή με ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2015 «προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος», θα νομοθετηθούν «περαιτέρω μεταρρυθμίσεις» που θα εφαρμοστούν από 1η Γενάρη 2016

 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΕΝΦΙΑ – ΧΑΡΑΤΣΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» παραμένουν προκειμένου να αποφέρουν έσοδα 2,65δις.€. Η εισφορά αλληλεγγύης αυξάνεται και έως το Σεπτέμβριο 2015 θα ενταχθεί στη φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων.

Αλλάζει η κλίμακα φορολόγησης μισθωτών – συνταξιούχων, καταργούνται όλες οι απαλλαγές.

Αυξάνεται στο 100% η προκαταβολή φόρου για τις ατομικές επιχειρήσεις. Προβλέπεται να έχουν κλείσει όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι που απόμειναν το αργότερο μέχρι το τέλος του 2015 για να ανοίξει ο δρόμος στα μεγάλα συμφέροντα και τις υπεραγορές τους.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Διπλασιάζεται ο φόρος εισοδήματος στο 26% από το πρώτο ευρώ από το 13% που ίσχυε μέχρι σήμερα. Φορολόγηση κάθε είδους αποζημιώσεων και επιδοτήσεων, κατάργηση της μειωμένης εισφοράς στο πετρέλαιο.

Το είχαμε επισημάνει: Στόχος της νέας κατοχής, όπως της προηγούμενης που έζησε ο ελληνικός λαός, είναι η καταστροφή της παραγωγικής ικανότητας της χώρας και η μείωση του αριθμού των απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα. Παράλληλα ευνοούνται οι εισαγωγές αυτών των αγαθών από χώρες που έχουν εξασφαλίσει ανταγωνιστικούς όρους για τη γεωργία τους.

ΦΠΑ

Όλα τα προϊόντα στο 23%. Στο 13% «τα βασικά τρόφιμα» (;) η ενέργεια και το νερό. Στο 6% φάρμακα, βιβλία, θέατρα. Οι αλλαγές στον ΦΠΑ ξεκινούν άμεσα με αναδρομική ισχύ από 1η Ιουλίου 2015.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

 

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Απελευθερώνονται οι κατασχέσεις της ακίνητης περιουσίας αρχής γενομένης από τους δανειολήπτες των τραπεζών.O στόχος κατάσχεσης όλης της λαϊκής περιουσίας μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή.

Καταργούνται όλες οι προστατευτικές διατάξεις για τους δανειλήπτες. Η κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» που μας προέκυψε θα λάβει «υπόψιν της το νέο περιβάλλον και τις υφιστάμενες συνθήκες του τραπεζικού συστήματος και θα έχει στόχο την επιστροφή των τραπεζών στα χέρια των ιδιωτών, μέσω προσέλκυσης διεθνών στρατηγικών επενδυτών και μέσω ενός βιώσιμου μοντέλου χρηματοδότησης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».

 Κατασχέσεις για τα ληξιπρόθεσμα: Μειώνεται το ακατάσχετο όριο των 1.500€, για μισθωτούς και συνταξιούχους με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ιδιωτικοποίηση όλης της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ, με βάση τον κατάλογο της 31ης Δεκεμβρίου 2014.

Στο ΤΑΙΠΕΔ εκχωρούνται όλες οι μετοχές που κατείχε το δημόσιο στον ΟΤΕ για ξεπούλημα.

Ιδιωτικοποιούνται όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Η ΕΓΝΑΝΤΙΑ ΟΔΟΣ, τα λιμάνια ΠΕΙΡΑΙΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Ιδιωτικοποιείται ο ΑΔΜΗΕ (ΔΕΗ) από τις στρατηγικότερες εθνικές υποδομές.

Πρόκειται για «συμφωνία κατοχής». Μόνο που ο Ελληνικός λαός δεν έχασε κανένα πόλεμο για να υποκύψει στις ορέξεις των κατακτητών. «Παραδόθηκε» με δόλο από μια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού». Η ανατροπή της αποτελεί πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον. Ο πόλεμος τώρα ξεκινάει.

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *