Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Τα σύνορα δολοφονούν, να νικήσει η ζωή! – Ολες/οι σήμερα στις 7:30 μμ στην πλ. Κάνιγγος στη διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

unnamed-1To διαρκές έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα στην Ελλάδα ενάντια στους πρόσφυγες, έχει φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες σε μια κορύφωση που καταλήγει σε διαστάσεις δολοφονικής μανίας.

Μόνο το τελευταίο τριήμερο, 55 άνθρωποι –ανάμεσά τους 18 παιδιά- πνίγηκαν σε δύο δόσεις στην ελληνική θάλασσα, την οποία προσπάθησαν να διασχίσουν παρακάμπτοντας τις σκληρές απαγορεύσεις του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δολοφονίες αυτές δεν είναι ορφανές, έχουν ενόχους.

Είναι η πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο ενάντια στη μετανάστευση που εκφράζονται μέσα από τη συμφωνία του Δουβλίνου και τη ζώνη Σένγκεν που ανοιγοκλείνει ανάλογα με τις ανάγκες.

Είναι το ελληνικό κράτος, που όρθωσε τον φράχτη στον Εβρο προκειμένου να εμποδίσει τη διέλευση των μεταναστών και των προσφύγων, στέλνοντάς τους να πνίγονται σε καρυδότσουφλα στο Αιγαίο. Είναι οι κυβερνήσεις που τον έχτισαν και αυτές που το διατήρησαν. Οι κυβερνήσεις που έδωσαν εντολή «να περνάνε άσχημα οι μετανάστες στην Ελλάδα για να ειδοποιούν τους συγγενείς τους να μην έρχονται».

Είναι οι σημερινοί υποψήφιοι πρωθυπουργοί : ο Μεϊμαράκης που επανέφερε τον όρο «λαθρομετανάστες» και ο Τσίπρας που ζήτησε ενίσχυση της Frontex στα σύνορα, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια σημαίνει περισσότερους θανάτους.

Είναι οι πόλεμοι που στήνουν τα δυτικά και όχι μόνο κράτη στην Ασία, οδηγώντας ολόκληρους πληθυσμούς στον θάνατο, τη φτώχεια και τον εξορισμό.

Είναι, τέλος και πάνω από όλα, ο καπιταλισμός, για τον οποίον ο πόλεμος, η προσφυγιά, η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, η φτωχοποίηση και η εξόντωση πληθυσμών, παραμένει η βασική προϋπόθεση για την κερδοφορία των λίγων και του Κεφαλαίου.

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους/τις μετανάστες/ριες, δεν είναι μόνο ένα ανθρωπιστικό καθήκον για όλους και όλες μας. Είναι ταυτόχρονα το βαθύτατο ταξικό συμφέρον μας. Η άρση της δυνατότητας του Κράτους και του Κεφαλαίου να χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, το έθνος και τη θρησκεία τους, είναι προϋπόθεση για τον θρίαμβο του διεθνισμού και των εκμεταλλευομένων απέναντι στους καταπιεστές τους.

Είναι χρέος μας να σταματήσουμε τις δολοφονίες στα σύνορα! Είναι χρέος μας να διευκολύνουμε τη διέλευση των μεταναστών/ριών και προσφύγων στην Ευρώπη. Ο αγώνας τους είναι αγώνας για ζωή και ελευθερία.

Τα σύνορα δολοφονούν! Να νικήσει η ζωή!

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί σήμερα στις 7:30 μμ, στη διαδήλωση από την πλατεία Κάνιγγος προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενάντια στις δολοφονίες των προσφύγων και με αίτημα την ελευθερία μετακίνησης τους.

-ΟΥΤΕ ΣΥΝΟΡΑ ΟΥΤΕ ΦΡΑΚΤΕΣ! ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ

-ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

http://rocinante.gr

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *