Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

ΤΕΛΟΣ Κυβέρνησης Συ.ρι.ζα – Αν.ελ την Τετάρτη;

syriza.anel

Ο χρόνος για τη κυβέρνηση των Συ.ρι.ζα – Αν.ελ έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Απομένουν λιγότερες από 48 ώρες μέχρι την Τετάρτη 22/7 όπου στη βουλή θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τις αγριότερες μνημονιακές διατάξεις των τελευταίων πέντε χρόνων.

Πλειστηριασμοί / κατασχέσεις express, υπερφορολόγηση μέχρι εξόντωσης των αγροτών, το ασφαλιστικό /«ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» κ.α

Η κυβέρνηση δέχεται πυρά από παντού. Η κοινωνία εξοργισμένη, τα μέλη του κόμματος χωρισμένα στη μέση. Καθημερινές οι παραιτήσεις στελεχών και μελών στο Συ.ρι.ζα

Το ηγετικό επιτελείο παραπαίει μεταξύ απειλών και εκβιασμών, αφήνει να διαρρέουν φήμες για ενδεχόμενη διαγραφή των διαφωνούντων και αγωνίζεται να μειώσει τις διαρροές στη ψηφοφορία της Τετάρτης καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν στο Μαξίμου αναφέρουν αύξηση.

Σε αυτή τη κατεύθυνση οδηγεί η πλειοψήφηση στα όργανα του κόμματος όσων διαφωνούν είτε όπως η αριστερή πλατφόρμα κάθετα, είτε εκφράζουν αντιρρήσεις με διαφορετική οπτική γωνία, οπωσδήποτε δεν συντάσσονται με τη σημερινή ηγετική ομάδα κόμματος/κυβέρνησης.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα υπάρξουν κάθετες πολιτικές διαφοροποιήσεις και άλλων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος αύριο Τρίτη. Οι αντιμνημονιακοί βουλευτές ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη μέρα. Οι συζητήσεις με στελέχη και οργανώσεις της εκτός κοινοβούλιου αριστεράς έχουν προχωρήσει. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας δίνουν Τρίτη πολιτική δύναμη τον εκκολαπτόμενο νέο ριζοσπαστικό πολιτικό φορέα. Η πίεση από τα αριστερά αυξάνεται.

Η απειλούμενη καταψήφιση του πολυνομοσχέδιου από περισσότερους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού που θα μειώσει το όριο των 120 βουλευτών που θεωρούνται σήμερα «νομιμόφρονες» μπορεί να οδηγήσει εκ του αποτελέσματος  στη παραίτηση της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα και οδηγεί στις εκλογές.

Το μνημονιακό στρατόπεδο των «συγκυβερνούντων» βεβαίως δεν επιθυμεί εκλογές, γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι μια ενδεχόμενη «κυβέρνηση εθνικού σκοπού» με ένα τεχνοκράτη «Παπαδήμα» πρωθυπουργό προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία θα πυροδοτήσει τη μεγαλύτερη εξέγερση από όσες έχουμε παρακολουθήσει, ικανή να ανατρέψει τα πάντα.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *