Σάββατο , 25 Μαΐου 2024

Θα σπάσουν το μέτωπο των αγροτών;

agrotes-malgara

Παρά τις προσπάθειες όλου του αγροτικού κόσμου αρχικά για ενιαίο συντονισμό και μέτωπο απέναντι στην ασφαλιστική /φορολογική καταιγίδα που απειλεί να τους ξεριζώσει από τη γη τους αίφνης εμφανίζεται η «Πρωτοβουλία αγροτών» που συναντιέται στη Βέροια με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, η οποία φυσικά γίνεται αποδεκτή μετα βαΐων και κλάδων.

Οι αγρότες που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία» υποχωρούν από το κανένας διάλογος χωρίς απόσυρση του ασφαλιστικού, την ίδια ώρα που επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο κοινωνικό μπλοκ το οποίο προκειμένου να υποχρεώσει την κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό και όλα τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», Θόδωρος Παπακωνσταντίνου με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι «έχουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο που κατήρτισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος».

ο Γιάννης Βάγγος αγροτοσυνδικαλιστής και Πρόεδρος Αγροτών Βοιωτίας επανέλαβε ότι οι αγρότες είναι ανυποχώρητοι, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε σε αυτή τη φάση κανένα περιθώριο να είμαστε και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι στο δρόμο». Ξεκαθάρισε ότι βασικό στοιχείο για να ξεκινήσει πιθανός διάλογος, είναι η κυβέρνηση να πάρει πίσω το Ασφαλιστικό και οτιδήποτε άλλο έχει ανακοινωθεί.

Οι αγρότες στα μπλόκα λένε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τη διάσπαση του μετώπου τους από την «Πρωτοβουλία». «Αντίστοιχη επιχειρηματολογία είχε και η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και είδαμε τα αποτελέσματα», καλώντας τους συναδέλφους να μην υποχωρήσουν εάν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το ασφαλιστικό για να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

Συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί σήμερα στις 11π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου στα πλαίσια της «AGROTICA» στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος με συσκέψεις μέσα στο Σαββατοκύριακο οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των αγώνων στους δρόμους από Δευτέρα, εμμένοντας στη μεγάλη πλειοψηφία τους στην απόσυρση του ασφαλιστικού ενώ προχωρούν οι προσπάθειες συντονισμού Σωματεία, Ομοσπονδίες και Συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *