Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

Θεατρική Παράσταση “βρομια”

Afisa1Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα υποδέχεται την ”θεατρική ομάδα Σελίδα 231” και το θεατρικο εργό ”βρομια” του Robert Schneider την Κυριακή 24 Μάη στις 21:30.

Λιγα λόγια για την παράσταση…

“Mε λένε Σαντ. Σαντ στα αγγλικά θα πει λυπημένος. Δεν είμαι λυπημένος, όχι, κι ας
ζω σε μια χώρα όπου δεν έχω δικαίωμα να ζω…»

Ο Σαντ ήταν φοιτητής. Τώρα πουλάει κόκκινα τριαντάφυλλα. Κλεισμένος στο δωμάτιό του εξομολογείται, χλευάζει, πονάει, βρίζει, ειρωνεύεται, νοσταλγεί. Ο Σαντ ορκίζεται πως: «…δεν έχω αγγίξει ποτέ βιτρίνα με τα δάχτυλά μου. Τις μυρίζω μόνο. Τ’ ορκίζομαι. Ειλικρινά αυτό δεν το ’χω κάνει ποτέ. Με τα δάχτυλα, θέλω να πω. Ξέρω ποιος είμαι…»

Το έργο γράφτηκε από τον Robert Schneider to 1991 στην Αυστρία, εποχή όπου ρατσιστικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών, βρίσκονται σε έξαρση και εκεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Η «Βρομιά» εκτός από ένα συγκλονιστικό αντιρατσιστικό κείμενο, αποτελεί μια αποκαλυπτική εξομολόγηση, για τη μοναξιά, το θυμό, το φόβο και το οδυνηρό αίσθημα ματαίωσης κάθε ανθρώπου που βιώνει το περιθώριο και τον αποκλεισμό.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, και συνεχίζει κάθε Τρίτη στο “Τρίκυκλο” ( Θεόδωρου Γεωμέτρου 1 και Πυθέου 34, 210 9232384), όπου παρουσιάζεται με είσοδο ελεύθερη και προαιρετική συνεισφορά.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου.
Ερμηνεία: Γιώργος Μοσκιού
Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Βίβιαν Κραββαρίτη
Ενδυματολογική /σκηνογραφική επιμέλεια/φωτισμοί: από την oμάδα
Διάρκεια: 60 λεπτά.

Η ομάδα Σελίδα 231 ιδρύθηκε το 2011, έκτοτε δημιουργεί έργο για το θέατρο. Ο θεατρικός μονόλογος «Βρομιά» είναι η τέταρτη αυτοχρηματοδοτούμενη δουλειά της ομάδας. Με τη «Βρομιά» η ομάδα σελίδα 231 επιδιώκει έναν ανοιχτό διάλογο πέρα κ μέσα από τις δυνατότητες της θεατρικής τέχνης για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, δίνοντας λόγο και φως στην πολυεπίπεδη προσωπικότητα του Σαντ. Ο Σαντ δεν είναι ο μόνος και δεν είναι μόνο μετανάστης. Είναι ο κάθε άνθρωπος του βιώνει το περιθώριο και τον αποκλεισμό.

Δείτε επίσης

«Βυσσινόκηπος» το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχωφ

O Θίασος «Συνθήκη» σε συνεργασία με τον Κωστή Καπελώνη, από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *