Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

Θέλετε τα δεδουλευμένα; Βάλτους μέσα! Νέες συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών

zabel

Προσαγωγή και σύλληψη του συνδικαλιστή Γιάννη Τζαβάρα πρόεδρου στο Σωματείο εργαζομένων της «ΖΑΒΕΛ» (πτηνοτροφική). Αιτία η κινητοποίηση του Σωματείου και η περιφρούρηση της απεργίας με στόχο την πληρωμή των δεδουλευμένων και την ανάκληση απολύσεων. Μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου και μέλος της διοίκησης στην ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών συνελήφθη και η Πελαγία Ντούλτσα, γραμματέας του σωματείου και μέλος της διοίκησης του κλαδικού σε ΕΎΒΟΙΑ/Βοιωτία. Μαζί μηνύθηκε κι ο Νίκος Καρλατήρας … προκειμένου να πάει όλο το σωματείο φυλακή.

Τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Η «πρώτη φορά» αριστερά περιμένει τη χιονοστιβάδα των εργατικών αγώνων που έρχονται. Η αντιμετώπιση του εργατικού κινήματος με συλλήψεις, μηνύσεις, καταδίκες δεν πρόκειται να σταματήσει τους αγώνες. Αντίθετα, η όξυνση που καλλιεργείται, μαζί με τα αδιέξοδα της πολιτικής των «συμφωνιών» και του «εθνικού όφελους» δημιουργούν τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για ένα εργατικό κίνημα δυνατό, ατσαλωμένο, τείχος απροσπέλαστο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων που διεκδικούν τους μισθούς τους και το δικαίωμα τους στην δουλειά στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «ΖΑΒΕΛ», όπου πριν λίγο συνέλαβαν τον Πρόεδρο του Σωματείου που βρίσκεται σε Απεργιακή Κινητοποίηση.

 

Οι εργάτες στη ΖΑΒΕΛ, με μπροστάρη το ταξικό τους σωματείο διεκδικούν την καταβολή των μισθών που τους οφείλονται και την ανάκληση των απολύσεων. Απέναντι στα δίκαια αιτήματα τους δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον εργοδότη αλλά και τους μηχανισμούς καταστολής.

 

Η Κυβέρνηση του Μνημονίου 3, θέλοντας στους χώρους δουλειάς να κυριαρχεί σιγή νεκροταφείου ενόψει της επιβολής των νέων αντεργατικών μέτρων αξιοποιεί την Αστυνομία για να τρομοκρατήσει και να χτυπήσει τους εργατικούς αγώνες. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα επιχειρήσει και την αλλαγή της Συνδικαλιστικής νομοθεσίας και την κατάργηση του δικαιώματος στην Απεργία. Αυτήν την πολιτική εκμεταλλεύεται η εργοδοσία που έχει κυριολεκτικά ξεσαλώσει στους χώρους δουλειάς.

 

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ απελευθέρωση του Προέδρου του Σωματείου.

Υλοποίηση των Αιτημάτων των Εργαζομένων για

    Να ανακληθούν οι απολύσεις.

    Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.

    Να βγουν οι κάμερες από τους χώρους εργασίας.

    Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (Να σταματήσουν οι οδηγοί να εκβιάζονται για να εκτελέσουν και άλλες εργασίες πέρα της ειδικότητάς τους).

    Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.Χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους.

 

Απέναντι στην Τρομοκρατία Εργοδοσίας-Αστυνομίας-Κυβέρνησης Απαντάμε με κλιμάκωση του Αγώνα και της Αλληλεγγύης

Μαζικά να εκφραστεί Αλληλεγγύη στον Αγώνα των εργαζομένων της ΖΑΒΕΛ

Π.Α.ΜΕ/3/10/2015

Δείτε επίσης

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ

«Σ’ ευχαριστώ ω εταιρία  | εν αφθονία μου παρέχεις  | στέγη, τροφή και προστασία»  «Έχει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *