Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

«Την κρίση θα πληρώσει η ολιγαρχία», δι’ αντιπροσώπων, μισθωτών και συνταξιούχων …

«Την κρίση θα πληρώσει η ολιγαρχία», δι’ αντιπροσώπων, μισθωτών και συνταξιούχων«Την κρίση θα την πληρώσει η ολιγαρχία και όχι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι» – Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μια εβδομάδα νωρίτερα.

Οκτώ δις.€ μέτρα εχθές αποκλειστικά για μισθωτούς και συνταξιούχους. Άνοιγμα του ασφαλιστικού μέσα στο καλοκαίρι, μείωση συντάξεων μέσω αύξησης των εισφορών υγείας, μείωση μισθών/μεροκάματων με την ίδια συνταγή και μείωση όλων μαζί μέσω μετάταξης προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ.

Εν τω μεταξύ τα λογιστικά γραφεία έχουν βάλει φωτιά σε μιθωτούς και συνταξιούχους με τα αποτελέσματα της νέας φορολογικής αφαίμαξης που προκύπτει με τις δηλώσεις του 2014. Αύξηση φορολογίας, ΕΝΦΙΑ και εισφορές «αλληλεγγύης» πρόκειται να αδειάσουν τις τσέπες των ιδίων υποζυγίων και σίγουρα να φουσκώσουν περισσότερο τις ανείσπρακτες οφειλές αφού το ευρώ είναι είδος σε ανεπάρκεια για τη πλειοψηφία των φορολογούμενων.

Η Αθήνα έχει εκπληρώσει το 90% των αιτημάτων των πιστωτών, σημειώνει σήμερα η γαλλική “Liberation”, αποκλειστικά αποδεχόμενη την αύξηση φόρων και εισφορών. Προκειμένου να εξασφαλίσει η Ελληνική κυβέρνηση € 7.200.000.000 της βοήθειας, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, επέλεξε να εντείνει τις πολιτικές λιτότητας που προεκλογικά αμφισβητούσε.

«Έχουμε μια συμφωνία που από ό,τι φαίνεται μπορεί να γίνει πραγματικότητα, η οποία επιδιώκει μία δίκαιη κοινωνικά κατανομή βαρών, ώστε να γίνει δυνατός ένας αναπροσανατολισμός της χώρας σε μια άλλη κατεύθυνση μακριά από τη λιτότητα και τα μνημόνια», δήλωσε σήμερα ο Π. Σκουρλέτης. Τόση αμετροέπεια …

Αναλυτικά, τα μέτρα που προβλέπονται είναι τα εξής:

ΦΠΑ: Τρεις συντελεστές (6% -13% -23%) με προβλεπόμενα έσοδα 680 εκατ. ευρώ φέτος και 1,360 δισ. ευρώ το 2016. 6% φάρμακα και βιβλία, 13% η ηλεκτρική ενέργεια, τα βασικά είδη διατροφής, η εστίαση και τα ξενοδοχεία, ενώ όλα τα υπόλοιπα τα περισσότερα υπόλοιπα αγαθά που είναι τα περισσότερα ανεβαίνουν στον υψηλό συντελεστή 23%.

Ασφαλιστικές εισφορές:

 

-Κατάργηση της μείωσης 3,9% στις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων (2,9% και 1% αντίστοιχα), έσοδα 350 εκατ. ευρώ 2015 και 800 εκατ. το 2016.

– Αύξηση εισφορών υγείας στις συντάξεις. Η εισφορά αυξάνει από το 4% στο 5% , έσοδα 135 εκατ. 2015 και 270 εκατ. Το 2016.

– Επιβολή μόνιμης εισφοράς 5% στις επικουρικές συντάξεις, έσοδα 240 εκατ.€ το 2016.

-Αύξηση της εισφοράς για επικουρικά Ταμεία. Από 3% στο 3,5%, έσοδα 120 εκατ. € το 2015 και 250 εκατ.€ το 2016

– Κατάργηση πρόωρων συντάξεων, έσοδα 60 εκατ. € το 2015 και 300 εκατ.€ το 2016.

Όλα αυτά υποχρεώνεται η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά, πρώτα να τα νομοθετήσει και να περάσει από τη Βουλή και μετά να εισπράξει τις δόσεις για τα τοκοχρεολύσια.

Μετά οι εταίροι «υποσχέθηκαν» να επανεξετάσουν το ζήτημα του χρέους και ενδεχομένως να ακολουθήσει «αναπτυξιακό» πακέτο … Όλα μετά …

Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική ομάδα για τη «συμφωνία – μνημόνιο» όσο και οι «απειλές» /δηλώσεις άρνησης παροχής ψήφου στη Βουλή. Εκτίμησή μας είναι να κρατάτε μικρό καλάθι …

Τα νέα μνημόνια που έρχονται καταργούνται μόνο στους δρόμους.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *