Παρασκευή , 31 Μαΐου 2024

«Την οργή των νεκρών να φοβάστε»

katraki

Στη δημοσιότητα έδωσαν τα μέλη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) την προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, στο κέντρο της Αθήνας. Στο πολυσέλιδο κείμενο αναφέρεται πως η επίθεση στο ΣΕΒ είναι «αφιερωμένη» στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στα ΕΛΠΕ.

«Την παρέμβαση μας την αφιερώνουμε, πρώτα απ΄ όλους, στη μνήμη των 4 εργατών που τον περασμένο Μάη θυσιάστηκαν στα κολαστήρια των ΕΛΠΕ», αναφέρουν τα μέλη της ΟΛΑ στην προκήρυξη, η οποία ξεκινά με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί:

«Εζυγίσανε τη χαρά μου και τη βρήκανε, λέει, μικρή
και την πατήσανε χάμου σαν έντομο.
Τη χαρά μου χάμου πατήσανε και στην πέτρα μέσα την κλείσανε
και στερνά την πέτρα μου αφήσανε,
τρομερή ζωγραφιά μου.
Με πέλεκι βαρύ τη χτυπούν, με σκαρπέλο σκληρό την τρυπούν
με καλέμι πικρό τη χαράζουν, την πέτρα μου.
Κι όσο τρώει την ύλη ο καιρός, τόσο βγαίνει πιο καθαρός
ο χρησμός απ΄την όψη μου:
ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ Τ΄ ΑΓΑΛΜΑΤΑ»

img_51891448352807-640x480

Το κείμενο της προκήρυξης κλείνει με «χαιρετισμούς» στις επαναστατικές ομάδες που δρουν στην Τουρκία, στο Κουρδιστάν, το Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Τα μέλη της οργάνωσης χαρακτηρίζουν τον ΣΕΒ «γιάφκα της εγχώριας μεγαλοαστικής τάξης» και τονίζουν πως η βομβιστική επίθεση ήταν «μια πράξη εκδίκησης προς την εγχώρια πλουτοκρατία, που στο όνομα της προάσπισης των δικών της συμφερόντων, προωθεί και απαιτεί την εφαρμογή των μνημονίων. Ήταν μια δικαιοπραξία, μια έκφραση λαϊκής δικαιοσύνης απέναντι σε εκείνους που πλουτίζουν πάνω στους δικούς μας κυριολεκτικούς ή μεταφορικούς θανάτους».

Στις 21 Δεκεμβρίου, μετά από υπόδειξη αγνώστου, η αστυνομία είχε βρει μέσα σε καφάο επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, ένα usb που περιείχε την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. Την Τετάρτη η ΟΛΑ ανέβασε την προκήρυξη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό είχε γίνει στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ

http://www.hitandrun.gr

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *