Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

Το «αδιανόητο» δεν είναι μακριά

konstantin-yuon

Brexit η Βρετανία, απειλή για την ΕΕ η Ιταλία, το διευθυντήριο μπροστά στην κατρακύλα σκληραίνει ακόμη περισσότερο, το τραπεζικό τους σύστημα καταρρέει  και η Deutsche Bank (!) θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες απειλές για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. «Αύξηση της εποπτείας και εντατικοποίηση του ελέγχου της εξωγενών συναλλαγών της» συστήνει για τη μεγάλη γερμανική τράπεζα το ΔΝΤ.

Τα βουβάλια χτυπιόνται με σφοδρότητα μεταξύ τους στην αρένα της γης επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο στη μοιρασιά του κόσμου,- η μεγαλύτερη σύγκρουση συμφερόντων μετά το τέλος του Β’ παγκόσμιου πόλεμου.

Ο καπιταλισμός μέσα στη δίνη της κρίσης συσσώρευσης οδηγείται στα άκρα. Μια «συμφωνία κυρίων» και κυρίως στρατηγικών συμφερόντων, μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ευρώπη θεωρείται όλο και περισσότερο δύσκολη, τείνοντας να χαρακτηριστεί από τα αλλεπάλληλα γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο έως και αδύνατη.

Η νέα εποχή του παγκόσμιου καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού έχει ξημερώσει με τους χειρότερους οιωνούς για τους μετριοπαθείς και τους «ειρηνόφιλους», για τους θιασώτες κάθε «ιστορικού συμβιβασμού», για όσους έτειναν να συμψηφίζουν τα προηγούμενα χρόνια τις ανάγκες και τα θέλω της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας με τους στόχους και τα συμφέροντα της παγκόσμιας καπιταλιστικής ολιγαρχίας, προσδοκώντας ένα αδύνατο Moratorium εκμεταλλευτών και εκμεταλλευόμενων.

Η μεγάλη σύγκρουση βρίσκεται ante portas. Η συγκυρία δεν ευνοεί τις  προβλέψεις, τουλάχιστον ως προς τον απόλυτο χρονικό τους προσδιορισμό, όμως η βουή ακούγεται να δυναμώνει, κι όλα τα προπετάσματα καπνού  δεν στέκονται ικανά να κρύψουν την πραγματικότητα και να καλλιεργήσουν καινούργιες αυταπάτες.

Το κοινωνικό ηφαίστειο βράζει σε ολόκληρο τον κόσμο κι η απειλή της αναπότρεπτης έκρηξής του τρελαίνει ακόμη περισσότερο τους μηχανισμούς και τους πολιτικούς διαχειριστές του νέου παγκόσμιου ολοκληρωτισμού της οικονομικής ολιγαρχίας.

Ας ετοιμαζόμαστε για το αδιανόητο, φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτο και νομοτελειακά προδιαγεγραμμένο.  «Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη. Έτσι πρέπει να γίνει | Έτσι θα γίνει».

Άκις Ξενάκις

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *