Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Το ασφαλιστικό στη λαιμητόμο

asfalistriko
asfalistriko

2δις.€ και περισσότερα απαιτούν «οι εταίροι» για το προσεχές 18/μηνο 2015-2016.

Απαιτούν σύνδεση, – σταδιακή λέει η κυβέρνηση προσέξτε το- μεταξύ εισφορών και παροχών, πολιτική που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις. Ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη) που δεν καταργήθηκε – γιατί άραγε ενώ αποτελούσε προεκλογική δέσμευση- παρέχει όλα «τα εργαλεία» για τη νέα καρατόμηση των συνταξιούχων.

Απαιτούν επιπλέον, την εισαγωγή της «ρήτρας μηδενικού ελλείματος» άμεσα και για τις κύριες και για τις επικουρικές συντάξεις. Σε μια τέτοια «ακραία» (;) κατάληξη, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο ΓΓ κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Ρωμανιάς, όλες οι συντάξεις θα προσδιοριστούν μεταξύ 200-300€.

Τι αντιπροτείνει η κυβέρνηση; Αναστολή (!) για δύο χρόνια της παραπάνω ρύθμισης. Μετά;

Οπωσδήποτε καταργούνται οι «πρόωρες», ενοποιούνται ταμεία, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Οι συνταξιούχοι είναι τα ευκολότερα θύματα αφού βρίσκονται εκτός παραγωγικών διαδικασιών και έχουν μειωμένα εργαλεία αγώνα. Όταν όμως περάσει ένα νέο συνταξιοκτόνο ασφαλιστικό θα στρώσει το δρόμο για μια ακόμη μεγαλύτερη και ενδεχομένως πλήρη ισοπέδωση και του εργασιακού κεκτημένου ή ότι έχει απομείνει ακόμη από αυτό με τις πολιτικές που εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Εν κατακλείδι: Το ασφαλιστικό, παρά τις εξαγγελίες, προεκλογικές και μετεκλογικές η κυβέρνηση αυτή, το άνοιξε. Είτε δεχτούμε τη πρόταση «περί αφόρητων πιέσεων», είτε τη λογική των «ελλειμμάτων» – αλήθεια οι συνταξιούχοι έφαγαν τα αποθεματικά; – είτε παρασυρθούμε από τα περί αναλογιστικών μελετών Ρομπολή της ΓΣΕΕ που τώρα προτείνει η κυβέρνηση να καταθέσει και να συζητήσει με «τους εταίρους», το ασφαλιστικό μπήκε στο κρεβάτι του Προκρούστη. Η κυβέρνηση που είχε εξαγγείλει «έναν άλλο δρόμο» έχει μπει στην ευθεία για Βουλγαρία …

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *