Τετάρτη , 29 Μαΐου 2024

Το ασφαλιστικό θα γίνει ο τάφος των Ναι-νέκων

agrotika-bloka

«Δεν φορολογούμε τους αγρότες με τεκμαρτό τρόπο, αλλά με λογιστικό, δηλαδή έσοδα μείον έξοδα και στα έξοδα περιλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές» είπε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, απευθυνόμενος σε εξωγήινους και πρόσθεσε ότι οι αγρότες έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης.

Προς «επίρρωση» των ανωτέρω συμπλήρωσε: «Δεν αλλάζουμε τίποτε από όσα ίσχυαν έως τώρα, το μόνο που αλλάζει είναι η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% και στο 26%,» (!)  με διάταξη που, όπως ισχυρίστηκε «ψηφίστηκε «οικουμενικά», το καλοκαίρι από 221 βουλευτές».

Ομοίως θύματα παραπληροφόρησης θεωρεί η κυβέρνηση όλες τις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στους δρόμους ενάντια στο μνημονιακό έκτρωμα. Είμαστε όλοι ηλίθιοι.

Το 62% του ελληνικού λαού που ψήφισε όχι στο δημοψήφισμα το καλοκαίρι αφήνει αδιάφορο τον κ. υπουργό του #μένουμε Ευρώπη. Προστρέχει στην αισχρή δικαιολογία της αριθμητικής υπεροχής του μνημονιακού μπλοκ εντός της Βουλής, θεωρώντας ότι μια κοινοβουλευτική δικτατορία 221 Ναι-νέκων μπορεί να ισοπεδώσει μια ολόκληρη κοινωνία με «θεσμική» εξουσιοδότηση.

«Επιθυμούμε το διάλογο με τους αγρότες και είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε όποιο μπλόκο θέλουμε και να τους ενημερώσουμε, αρκεί να διασφαλίζονται οι συνθήκες διαλόγου» συνέχισε ο κ. υπουργός. Δηλ. να μας διαβεβαιώσουν ότι δεν θα πέφτουν σφαλιάρες …

Διδακτικά όλα αυτά για μια κοινωνία που είχε εθιστεί στην αυταπάτη και την ανάθεση. Όταν ξεκίνησε να βγαίνει στους δρόμους αποφασισμένη, χωρίς να πέφτει στην παγίδα της διαπραγμάτευσης και του συμψηφισμού, όταν όπως καλή ώρα οι αγρότες σήμερα επιμένουν αγωνιστικά στα μπλόκα την απόσυρση του «ασφαλιστικού/φορολογικού» εκτρώματος  χωρίς καμία υποχώρηση από το στόχο τους η ελπίδα από τα κάτω φυτρώνει ξανά στη καμένη γη.

«Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα | Λίγο ακόμα θα ιδούμε, τις αμυγδαλιές να ανθίζουν». Όλα είναι δρόμος.

Άκις Ξενάκις

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *