Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

Το «Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης» στην Αθήνα

caravan solidarity

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/7 μια πρώτη συζήτηση για τη συγκρότηση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν αγωνιστές και αγωνίστριες από το Σωματείο Εργαζομένων στη Wind, από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, την Εργατική Παρέμβαση στην Ειδική Αγωγή, την Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, την Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, την Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση, την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, το αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων, την Εναλλακτική Δράση, τις Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

karavani 02

Κοινή συνισταμένη της πλούσιας συζήτησης ήταν η διάθεση για συμμετοχή στο Καράβανι Αγώνα & Αλληλεγγύης, το οποίο εκτιμήθηκε ως θετική και αναγκαία πρωτοβουλία για τη συνένωση και κοινή δράση όλων των αγωνιζόμενων σε εργατικούς και κοινωνικούς χώρους ενάντια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, για την άμεση ικανοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αναγκών. Συμφωνήθηκε ότι η διαδικασία αυτή θα είναι πολύμορφη, στη βάση της αυτοοργάνωσης των κάτω, σε ανεξαρτησία από κράτος, κεφάλαιο και καθεστωτικό γραφειοκρατικό συνδικαλισμό, με όπλα την αυτοδιαχείριση, την αλληλεγγύη, τη διεθνιστική συνεργασία, τη μαχητική υπεράσπιση και διεύρυνση δικαιωμάτων, ελευθεριών και δημόσιων αγαθών.

 karavani01

Κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για τη δράση του Καραβανιού, ιδιαίτερα για την απεύθυνσή του σε εργασιακούς χώρους, την παρουσία του σε κάθε απεργιακό αγώνα, τον ιδιαίτερο προσανατολισμό του για τη διάδοση των πρακτικών της κατάληψης και αυτοδιαχείρισης των μέσων παραγωγής, τη διασύνδεσή του με τις δομές αλληλεγγύης, τα συνεργατικά εγχειρήματα, τα κινήματα υπεράσπισης των δημόσιων χώρων και του περιβάλλοντος.

Καταλήχθηκε να συνεχιστούν οι επαφές με πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικές-κοινωνικές συλλογικότητες στην προοπτική μιας μεγάλης ανοιχτής συνέλευσης όπου θα συγκροτηθεί το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης, με όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές, στην Αθήνα, την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη, σε χώρο που θα ανακοινωθεί. Ενδιάμεσος σταθμός είναι η συμμετοχή στη διαδήλωση της ΔΕΘ, στην οποία έχει καλέσει η πανελλαδική Συνέλευση του Καραβανιού Αγώνα @ Αλληλεγγύης.

 Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ

protviome@gmail.com

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *