Σάββατο , 18 Μαΐου 2024

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ

diodia-afidnes

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ | ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ «Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 104 του παρόντος.»  – Τροπολογία Βορίδη

Στηριζόμενοι στην παραπάνω διάταξη του Ν. Άρθρο 143 /Nόμος 4070 / ΦΕΚ 82/12-4-2012 με τις τροποποιήσεις του κ. Βορίδη οι «εθνικοί» εργολάβοι των δρόμων καταγράφουν με ίδια μέσα τους διερχόμενους οδηγούς που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι στα διόδια, παραδίδουν τις φωτό στην τροχαία η οποία φροντίζει για τα υπόλοιπα.  200€ για κάθε διέλευση και ένα 20/ήμερο πινακίδες του αυτ/του και δίπλωμα του οδηγού.

Η τροχαία παίζει το ρόλο του ελεγκτή διασφαλίζοντας τα κέρδη του μεγαλοεργολάβου. Ούτως ή άλλως η τροπολογία το είχε ξεκαθαρίσει: Είτε αυτοπροσώπως (με τα όργανα της τροχαίας) είτε μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων (των εργολάβων). Όπως λέμε το κράτος είμαι εγώ.

akironoume-to-nomo-voridi-2

Τα στελέχη της «πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης» συμμετείχαν σε όλες τις κινητοποιήσεις της εποχής του κινήματος «Δεν πληρώνω» για τα διόδια, καταγγέλλοντας το χαράτσι, τις συμβάσεις, τις διώξεις, το ξεπούλημα του οδικού δικτύου στους «εθνικούς» εργολάβους που δεν έβαλαν δεκάρα, έστω για τα προσχήματα. Δεν έχαναν ευκαιρία να καταγγέλλουν και τους Ρέππα – Βορίδη για τη στήριξη που εξασφάλισαν στην κυριαρχία των μεγαλοεργολάβων στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Μετά την απομάκρυνση των ψηφοφόρων από το ταμείο της κάλπης και την άνοδο του Συ.ρι.ζα στην εξουσία, μετά τα λόγια τα πολλά και τα μεγάλα, οι μεγαλοεργολάβοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν την προνομιακή μεταχείριση και στηρίζουν τη κυβέρνηση που τους ξεμπλόκαρε από τα δύσκολα.

Έτσι μαζί με τα πρόστιμα σε εκατοντάδες εργαζόμενους έρχονται κάθε μήνα και οι κλήσεις για τα δικαστήρια σε εκατοντάδες αγωνιστές αυτού του κινήματος προκειμένου να εμπεδωθεί η κυριαρχία των εταιριών και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κερδοφορία τους εσαεί.

Την ερχόμενη Τετάρτη 3/1, άλλη μια δίκη για 11 αγωνιστές από τους αγώνες στα διόδια Αφιδνών γίνεται στα δικαστήρια της Αθήνας. Τη προηγούμενη Πέμπτη έγινε μια αντίστοιχη για άλλους από προηγούμενη κινητοποίηση. Κι εκκρεμούν δεκάδες … 

Κι όταν η κρίση υποχρεώνει τους πολίτες να μειώνουν τις μετακινήσεις τους, τότε έρχεται η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς» να τους παρηγορήσει πλουσιοπάροχα και γι’ αυτά τα διαφυγόντα κέρδη, τροποποιώντας τις συμβάσεις παραχώρησης και ενισχύοντας με 1.000.000 ευρώ (Ιανουάριος 2016) την κοινοπραξία Μπόμπολα- Ιωάννου-Κόκκαλη. Δείτε εδώ: https://www.inred.gr/psifisan-1-dis-gia-difigonta-kerdi-stous-ergolabous/

Δείτε κι εδώ:  https://denplirono.wordpress.com

Δείτε επίσης

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Κανένα σπίτι λαϊκού νοικοκυριού στα χέρια τραπεζών & κράτους | Καμιά ανοχή στην κυβέρνηση και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *