Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

dimoskopisipulse

Τι μυρίζει όταν πολλαπλασιάζονται οι δημοσκοπήσεις; Εκλογές. Το πολιτικό  σύστημα επιδιώκει να ανακυκλώνει τα σκουπίδια του κάθε φορά που η κρίση απειλεί το σύστημα αξιών του. (βλ. συμφερόντων). Περάσει δεν περάσει το «ασφαλιστικό» η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» φαίνεται ότι ολοκληρώνει τον κύκλο της. Εάν καταφέρει, παρα τις αντιδράσεις, να περάσει και το ασφαλιστικό τότε θα έχει επιτύχει σχεδόν απόλυτα στην αποστολή της. Να περισώσει το σύστημα και να αποτρέψει την κατάρρευσή του, γεγονός που θα άνοιγε το δρόμο για ανατροπές από τα κάτω στην αντίθετη κατεύθυνση των σχεδιασμών της εθνικής και της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας.

Η κοινωνική συναίνεση πνέει τα λοίσθια. Ο κόσμος αρχίζει να κατεβαίνει στους δρόμους μαχητικά. Οι αγρότες σήμερα κλείνουν τα Τέμπη και ελέγχουν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Καθημερινά νέες κοινωνικές ομάδες ανακοινώνουν κινητοποιήσεις.

Η «αξιολόγηση» και οι «διαπραγματεύσεις» θυμίζουν μέρες του πρόσφατος παρελθόντος. Εκείνες οι «αγωνίες» αντί να εκραγούν στους δρόμους αλλάζοντας τη σκληρή πραγματικότητα που μας περίμενε θάφτηκαν μέσα στις κάλπες ενός δημοψηφίσματος που σχεδιάστηκε για να εκτονώσει την οργή και την αγωνία κι αποδείχτηκε ως εκ τούτου κάλπικο αφού αγνοήθηκε η λαϊκή εντολή αλλά είχε επιτευχθεί ο στόχος για τους εμπνευστές του. Εκτονώθηκε η λαϊκή οργή κι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η δοκιμασμένη επιτυχία της προσφυγής στις κάλπες κάθε φορά που ζορίζουν τα πράγματα είναι δοκιμασμένη. Πιάνουν δουλειά οι δημοσκόποι, διαμορφώνουν κλίμα, προετοιμάζουν ένα καινούργιο «σωτήρα», – βλ. Μητσοτάκη τώρα- και πάμε μια από την αρχή.

Η κρίση βεβαίως θα συνεχίσει να βαθαίνει, τα αδιέξοδα για τη χειμαζόμενη κοινωνία θα πολλαπλασιάζονται αλλά είναι αυτή η τελευταία που οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι «το παιχνίδι είναι στημένο και στα μέτρα τους» και να τους πάρει όλους με τις πέτρες επιβάλλοντας μαχητικά κι από τα κάτω το σύνολο των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων χωρίς συμψηφισμούς και υποχωρήσεις, χωρίς αναθέσεις και ελπίδες κάλπικες.

 

 

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *