Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ | ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αιτία της διαφορετικής πολιτικής τοποθέτησης της Αντωνίας Λεγάκη, μαχόμενης δικηγόρου, εκπρόσωπου στην αποστολή της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης στη Συρία, για έλλειμμα δημοκρατίας, η Συριακή κυβέρνηση ανακάλεσε την βίζα της απαγορεύοντας της την είσοδο στην Συρία και αποκλείοντας την από μέλος της αποστολής. Επιβεβαίωσε στην ουσία και στην πράξη το έλλειμμα δημοκρατίας στη Συρία, τα χρόνια που προηγήθηκαν του πολέμου, όπως είχε καταγγείλει η Αντωνία Λεγάκη.

Η Αντωνία Λεγάκη αντιδρώντας στον αποκλεισμό της και αρνούμενη να υποχωρήσει στην έμμεση προειδοποίηση «ότι μετα τις δηλώσεις της δεν εγγυώνται την ασφάλειά της και δεν είναι ευπρόσδεκτη», ταξίδεψε μέχρι τη Βηρυτό όπου και μέσω μιας σειράς επαφών προσπάθησε να κοινωνήσει τις απόψεις και τις εκτιμήσεις οργανώσεων και κινημάτων στη Μέση Ανατολή που αρνούνται να υποταχθούν στη λογική «μοιράσματος του κόσμου» και ντε φάκτο νομιμοποίησης αντιδημοκρατικών καθεστώτων, αιτία του πολέμου και των ενδοϊμπεριαλιστικών επιδιώξεων και ανταγωνισμών.

Ο αποκλεισμός της έκφρασης αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας δεν είναι δικαίωμα καμίας κυβέρνησης, κανενός καθεστώτος.

Το inred.gr στήριξε και παρουσίασε καθημερινά την παρουσία και τις επαφές της Αντωνίας Λεγάκη, έτσι όπως μας έρχονταν, χωρίς καμία λογοκρισία και χωρίς να απαιτηθεί η «έγκριση» και το «μαγείρεμα» από οποιοδήποτε κέντρο, στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας.

H Αντωνία Λεγάκη επιστρέφει απόψε στις 8μ.μ. στην Αθήνα. Δημοσιοποιούμε τώρα την καταγγελία για το παρασκήνιο που προηγήθηκε για ευνόητους λόγους …

H Σ.Ο του Inred.gr

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης

για την Αποστολή στη Συρία και το Δοκιμαζόμενο Λαό  της και την ανάκληση VIZA από την Συριακή κυβέρνηση 

                Εδώ και δύο μήνες προετοιμάζεται αποστολή δικηγόρων στην Δαμασκό για να εκφραστεί η συμπαράσταση στο Λαό της Συρίας που εδώ και έξι τουλάχιστον χρόνια σφαγιάζεται.

                Ζώντας το δράμα αυτού του λαού, αλλά και όλων των λαών της περιοχής, βλέποντας στα μάτια και τα σώματα των προσφύγων όλη την βία του πολέμου, η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση αποφάσισε να συμμετέχει στην αποστολή σαν ελάχιστη συμβολή στο σταμάτημα αυτού του αιματηρού πολέμου.

                Η ΑΔΚ προσπάθησε να συμβάλλει,  προτείνοντας  ένα πολιτικό πλαίσιο που να αναδεικνύει, στο μέτρο του δυνατού και του σεβασμού όλων των πολιτικών αντιλήψεων, τις πραγματικές αιτίες της σφαγής των λαών. Στο πλαίσιο αυτό έγινε προσπάθεια να αποκαλυφθούν οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων του πλανήτη στην περιοχή  αλλά και ο ρόλος των γύρω κρατών, των τοπικών δυναστών και των ελεγχόμενων ομάδων που συνέβαλλαν αλλά και συμβάλλουν στην σφαγή των λαών.            

                Κανείς δεν μπορεί να ξεχνάει ότι το δράμα της Συρίας έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν τον πόλεμο, με την καταστολή των εργατικών και λαϊκών ελευθεριών, με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με την επίθεση του καθεστώτος στην Αραβική άνοιξη, την επίθεση στις μειονότητες, άνοιξε η πιο αιματηρή σελίδα για τους λαούς, έδωσε την ευκαιρία σε κάθε λογής ιμπεριαλιστές (Η.Π.Α., Ε.Ε., Ρωσία κ.ά.) και τους  ντόπιους  συμμάχους  τους,  να σφάξουν.

                Η ΑΔΚ έχει την άποψη ότι η ταύτιση των λαών και του αντιπολεμικού κινήματος με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και με κάθε τύπου εκμεταλλευτή και δυνάστη δεν θα σταματήσει τον πόλεμο. Η αποτροπή του πολέμου και της σφαγής μπορεί να είναι μόνο έργο του ίδιου του λαού και της πάλης του ενάντια στον πόλεμο και, ταυτόχρονα, για την συνολική κοινωνική απελευθέρωση.

                Εξ αιτίας αυτής της πολιτικής μας τοποθέτησης, η Συριακή κυβέρνηση ανακάλεσε την βίζα της δικηγόρου και μέλους της ΑΔΚ, Αντωνίας Λεγάκη απαγορεύοντάς της,  την είσοδο στην Συρία.

Η ενέργεια αυτή, δυστυχώς, επιβεβαιώνει όλες τις παραπάνω εκτιμήσεις μας για τον πόλεμο και τα συμφέροντα που διακυβεύονται στην περιοχή, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια των κυρίαρχων. Το αίμα του πολέμου, αν ποτέ σταματήσει με το προσωρινό τέλος των αιματηρών εμφυλίων και των ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων, θα αντικατασταθεί από την άγρια κοινωνική εκμετάλλευση των λαών για την κερδοφόρα “ανασυγκρότηση” της χώρας και το μοίρασμα της περιοχής. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ   

               

           

 

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *