Σάββατο , 25 Μαΐου 2024

Το «Περιουσιολόγιο» ενέχυρο στους δανειστές!

pledge
Το χρέος θα πληρωθεί με τις περιουσίες των Ελλήνων. Το δημόσια περιουσία έχει ήδη ξεπουληθεί. – 

Βαδίζουμε ασμένως στον έκτο χρόνο της καταστροφικής πορείας των μνημονίων και όλες οι προβλέψεις για τα χειρότερα επιβεβαιώνονται καθημερινά από τα πραγματικά στοιχεία.

Η χώρα αποψιλώνεται καθημερινά. Η παραγωγή μειώνεται. Η αυτάρκεια ακόμη και στα πλέον βασικά είδη διατροφής εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις εισαγωγές με τις εξαγωγές μας να βαίνουν την κατιούσα.

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας βρίσκονται στη χειρότερη στη χειρότερη μοίρα των τελευταίων πέντε χρόνων. Η κατανάλωση έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα και τη μείωση των εσόδων του κράτους που μαζί με τις ανείσπρακτες οφειλές, ειδικά των μεγάλων επιχειρήσεων και τις αποπληρωμές παράλληλα των τοκοχρεολυσίων, αυξάνουν τα ελλείμματα δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες.

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έρχεται να επιβεβαιώσει την απόλυτη χρεοκοπία του δημοσίου. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η εξευτελιστική πώληση του ΟΛΠ, δηλ. όλης της παράκτιας ζώνης των 30 km του Πειραιά στην COSCO, με ποσό μικρότερο αυτού που θα απέφερε μια 10/ετής ενοικίαση, αποστερεί το δημόσιο από κάθε δυνατότητα ανάκαμψης στο μέλλον. Μαζί και η πώληση των άλλων στρατηγικών επιχειρήσεων με κορυφαία τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έναντι εξευτελιστικών τιμημάτων, ολοκληρώνουν την εικόνα της απόλυτης χρεοκοπίας που είναι δεδομένη.

Στον ιδιωτικό τομέα η κατάσταση θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Η αγορά έχει στερέψει από μετρητά και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη χαριστική βολή με τα μεγάλα κανόνια που βρίσκονται προ των πυλών. Να αναφέρουμε μόνο ότι κορυφαία αλυσίδα στο χώρο του λιανεμπορίου τροφίμων, (super market) ετοιμάζεται για κανόνι ύψους μεγαλύτερου των 5-6 δις. Ευρώ που είναι αδύνατον να απορροφηθεί και θα τινάξει κυριολεκτικά την αγορά στον αέρα συμπαρασύροντας δεκάδες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και στέλνοντας παράλληλα στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Με όλα τα παραπάνω που γνωρίζουν πολύ καλά οι εταίροι-δανειστές  είναι δεδομένο ότι μέσα στους πρώτους μήνες η εξυπηρέτηση του χρέους θα είναι αδύνατη. Ποιος θα πληρώσει; Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει. Πρέπει όμως να καταγραφεί το σύνολο της ακίνητης και κινητής περιουσίας του. Πρέπει να βρεθούν όλοι οι λογαριασμοί, – καταθετικοί  ή άλλοι – ειδικά αυτοί που βρίσκονται σε τραπεζικά και ασφαλιστικά ιδιαίτερα ιδρύματα εκτός χώρας. Έτσι επιβάλλουν στην κυβέρνηση –μαριονέττα του κ. Τσίπρα τη σύνταξη του περιώνυμου περιουσιολόγιου. Στόχος η κατάσχεση της περιουσίας των Ελλήνων για την μελλοντική  εξυπηρέτηση του χρέους.

Η κυβέρνηση παραπαίει στην κυριολεξία. Το κράτος διαλύεται. Σενάρια επι σεναρίων για τις επερχόμενες εξελίξεις βλέπουν καθημερινά το φως τα δημοσιότητας όσα και τα σενάρια για μειώσεις μισθών /συντάξεων και αυξήσεις των φόρων.

Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις ανάκαμψης/ ανάπτυξης που ακούγονται από τα κυβερνητικά στελέχη δεν προσφέρονται ούτε για εσωτερική κατανάλωση αφού κανένας πολίτης δεν πιστεύει σε θαύματα. Ενδεχομένως να πιστεύει μόνο ο κ. Τσίπρας.

Η κοινωνία όφειλε να έχει αφυπνιστεί εχθές και να έχει απαιτήσει λόγο και ρόλο στα εξελίξεις. Λόγος και ρόλος σημαίνει ανατροπές παντού. Σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε το σπίτι μας που καίγεται. Εμείς όλοι. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία που παραπαίει. Το αύριο που μας προετοιμάζουν είναι δεδομένο. Καθολική χρεοκοπία.

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *