Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

Το ΤΑΥΠΕΔ τώρα ξεπουλάει αρχοντικά και διατηρητέα

arxontiko-katsani-2

Αρχοντικά και διατηρητέα, μοναδικά κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μαζί με παραθαλάσσιες εκτάσεις σε περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους πήραν σειρά για ξεπούλημα. Δεν θα μείνει τίποτα σε αυτή τη χώρα …

Όπως ανακοινώνεται με δελτίο τύπου, με 14 Νέους Ηλεκτρονικούς Διαγωνισμούς Ακινήτων σε Ρόδο, Μύκονο, Λέσβο, Μαγνησία, Ηλεία, Εύβοια, Αχαΐα, Σέρρες, Πιερία και Ιωάννινα, αναζητούνται «επενδυτές».

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2016 – Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr με την έναρξη διαγωνιστικών διαδικασιών για 14 νέα ακίνητα.

Α/Α        AKINHTO

1              Αγ. Ελεούσα, Ρόδος: Πρώην «Σανατόριο Φρειδερίκης» στην Δ.Ε. Καμείρου σε απόσταση 37χλμ περίπου από την πόλη της Ρόδου (50ετής μίσθωση).

eleousa-rodos
«Σανατόριο Φρειδερίκης»

2              Χώρα, Μύκονος: Ξενοδοχείο «ΛΗΤΩ»Ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Χώρα της Μυκόνου (πώληση).

3              Μακρυνίτσα, Πήλιο: Αρχοντικό Ξηραδάκη Παραδοσιακό ξενοδοχείο κατασκευασμένο το 19ο αιώνα, σε απόσταση 17χλμ από την πόλη του Βόλου (πώληση).

arxontiko-mousli
Αρχοντικό Μουσλή

4              Μακρυνίτσα, Πήλιο: Αρχοντικό Μουσλή Χαρακτηριστικό δείγμα της Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, με πανοραμική θέα στον Παγασητικό σε απόσταση 17χλμ από την πόλη του Βόλου (πώληση).

5              Μηλιές, Πήλιο: Αρχοντικό Ευαγγελινάκη Τριώροφο λιθόκτιστο παραδοσιακό αρχοντικό σε απόσταση 28 χλμ περίπου από το Βόλο (πώληση).

6              Ανδρίτσαινα, Ηλεία: Πρώην Ειρηνοδικείο Τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίσμα προ του 1935 που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής στην συνοικία Αγίας Βαρβάρας Ανδρίτσαινας (πώληση).

andritsaina

 

7              Λίμνη, Εύβοια: Πρώην Ειρηνοδικείο Παραθαλάσσιο διώροφο πλακοσκεπές κτίσμα επί της οδού Ποσειδώνος σε έναν από τους γραφικότερους οικισμούς της Β. Ευβοίας (πώληση).

8              Κλειτορία, Αχαΐα: Πρώην Ειρηνοδικείο Διώροφο κτίσμα στο ορεινό χωριό Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων (πώληση).

9              Σιντίκη, Σέρρες: Πρώην Ειρηνοδικείο Διώροφο κτίριο σε απόσταση 8χλμ από τη λίμνη Κερκίνης (πώληση).

10           Πόλη Μυτιλήνης, Λέσβος: Αρχοντικό Κατσάνη διώροφο διατηρητέο κτίσμα γνωστό και ως “Κατσάνειο” στην περιοχή Σουράδα, οδ. Ελ. Βενιζέλου 58, στην πόλη της Μυτιλήνης (πώληση).

Το 1996 το υφιστάμενο διώροφο κτίσμα του Κατσανείου κηρύσσεται ιστορικά διατηρητέο μνημείο από την 8η Εφορία Νεοτέρων Μνημείων, σύμφωνα με την Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/2014/35573/13-6-1996 (ΦΕΚ 649/Β/30-7-1996). ο 2007 το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μυτιλήνης (ΦΕΚ 328/30-7-2007) δεσμεύει το χώρο του Κατσανείου για σχολική χρήση.

Οι αδικαιολόγητες κωλυσιεργίες στη στέγαση του μουσικού σχολείου, λένε σε επερώτησή τους τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, Τάσος Κουράκης, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου με πρωτοβουλία του Γ. Ζερδελή, με την οποία ζητούν ανάκληση της πράξης παραχώρησης του Κατσανείου στο ΤΑΙΠΕΔ,  κατέληξαν με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο στις 28 Νοεμβρίου 2013, όταν με την απόφαση 244 της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων το Κατσάνειο μεταβιβάστηκε και περιήλθε χωρίς αντάλλαγμα στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή (βλ. ΦΕΚ τ. Β’ 3025/28-11-2013).

11           Καλλιθέα, Κατερίνη: Παραθαλάσσια έκταση στην περιοχή Κορινού σε απόσταση 10χλμ από την πόλη (πώληση).

Αμπελόκηποι, Ιωάννινα: Οικόπεδο στο Ο.Τ. 285 στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, στην περιοχή Αμπελόκηποι του Δήμου Ιωαννινών σε απόσταση 2,5χλμ από το κέντρο της πόλης (πώληση).

Αμπελόκηποι, Ιωάννινα: Οικόπεδο στο Ο.Τ. 284 στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή Αμπελόκηποι του Δήμου Ιωαννινών σε απόσταση 2,5χλμ από το κέντρο (πώληση).

Αμπελόκηποι, Ιωάννινα: Οικόπεδο στο Ο.Τ. 292 στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, στην περιοχή Αμπελόκηποι του Δήμου Ιωαννινών, σε απόσταση 2,5χλμ από το κέντρο της πόλης(πώληση)

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ρόη Χάικου, Τηλέφωνο επικοινωνίας +30 6981465992 Email rhaikou@hraf.gr

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *