Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

Τώρα και οι Γυναίκες στον Στρατό;;;

woman.soldier1

O ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και το Μνημόνιο Μπλόκαραν τις προσλήψεις των Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ και με την απειλή την Ανεργίας Επιστρατεύουν τις Γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων! ΟΧΙ ΟΛΕΣ!!!

Για Ταξικούς λόγους δεν κάνουν τη θητεία  των Γυναικών Υποχρεωτική: Απαλάσσουν τις Ευκατάστατες Γυναίκες!

Ψάρωσε κόσμο από το πρωί ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κούτρας με το άρθρο του «Στο χακί για (έξι μήνες) οι γυναίκες» που δημοσίευσε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Σύμφωνα λοιπόν με τον αρθρογράφο «σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ θα προβλέπει εθελοντική και όχι υποχρεωτική κατάταξη για τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις με στόχο να «κλείσουν» τα κενά που υπάρχουν στην στελέχωση. Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για πρόσληψη των γυναικών αυτών σε θέσεις όπου υπάρχουν ανάγκες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας προβλέπει πρόγραμμα πλήρους στρατιωτικής εκπαίδευσης για έξι μήνες των γυναικών που επιθυμούν εθελοντικά να καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει εθελοντικά και θα δοθούν κίνητρα στις ενδιαφερόμενες με μόρια για την πρόσληψή τους σε θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχέδιο που θα καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν στη στελέχωση των μονάδων από τον περιορισμό των προσλήψεων λόγω μνημονίων. Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα περνούν από εξάμηνη υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως και οι άνδρες που υπηρετούν τη θητεία τους, και στη συνέχεια θα υπηρετούν σε μονάδες των ακριτικών περιοχών της χώρας.

Αλλού όμως είναι η ουσία του δημοσιεύματος. Ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και το στρατιωτικό κατεστημένο εκβιάζουν την νεολαία και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες με την αβάστακτη βαναυσότητα της Ανεργίας, για να τις Στρατολογήσουν στον Στρατό, παρέχοντας ως δέλεαρ μόρια για την συμμετοχή σε διαγωνισμούς πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ. Καμμένος και Μνημόνια Μπλοκάρουν την πρόσληψη νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών.

Καταρχήν, όλοι γνωρίζουν ότι Επαγγελματίες Οπλίτες δεν θα προσληφθούν ποτέ ξανά στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεύτερον, ουσιαστικά το άρθρο αποκαλύπτει ότι ο διαγωνισμός πρόσληψης  1000 ΟΒΑ που είχε δρομολογηθεί, Μπλοκαρίστηκε από την Υπογραφή της νέας Μνημονιακής Συμφωνίας.  Αυτό τονίζει ο Ανδρέας Κούστας γράφοντας: «η δέσμευση αυτή θα υλοποιηθεί, όπως εκτιμάται, με το που θα το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας» […] Το σχέδιο της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών υπάρχει στα συρτάρια των Επιτελείων εδώ και χρόνια, αλλά τους τελευταίους μήνες που η τρόικα με τα μέτρα που επιβάλλει σφίγγει ακόμη περισσότερο τη μέγγενη για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και κατά συνέπεια στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανασύρθηκε.

Αφού λοιπόν μπλοκαρίστηκε η σοβαρή αυτή σπατάλη –τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως μόνο για τη μισθοδοσία των 1000 ΟΒΑ- το Υπουργείο Άμυνας φαίνεται να προκρίνει την εξασφάλιση δωρεάν στρατεύσιμου δυναμικού. Και αφού η αύξηση της στρατιωτικής θητείας των ανδρών θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος. Προωθούν την Στράτευση των Γυναικών, που θα είναι δήθεν Εθελοντική, αλλά ουσιαστικά Υποχρεωτική για τα κορίτσια των φτωχών οικογενειών, των πιο βίαια χτυπημένων από την καπιταλιστική κρίση, χωρίς δεύτερη επιλογή.  

Έτσι όχι μόνο λένε Ψέματα στις Γυναίκες ότι θα τις πάρουν ΟΒΑ, αλλά η δική τους Στράτευση θα καλύψει τα κενά και από το Μπλοκάρισμα των Προσλήψεων ΟΒΑ.

Επίσης φαίνεται ότι ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επηρεάστηκε στην λήψη αυτής της βάρβαρης πολιτικής του απόφασης όχι μόνο από την αντιδραστική του πολιτική συγκρότηση, αλλά και από τις πρόσφατες επαφές του με την ισραηλινή πολιτική ηγεσία, καθώς ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ισραήλ των Βαλκανίων!  

Η Υποχρεωτική Στράτευση των Γυναικών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι μια αισχρή Ταξική Επιλογή, που επιβεβαιώνει ότι στον σύγχρονο καπιταλισμό οι φτωχοί πολεμούν εναντίον των φτωχών, για τα συμφέροντα των πλουσίων. Καθώς οι γόνοι των μεσαίων και ανώτερων κοινωνικών τάξεων αποσύρονται ή μένουν με διάφορους τρόπους μακριά από τα πεδία των μαχών, ο πόλεμος γίνεται ένα απόλυτα ταξικό ζήτημα: ο κόσμος της εργασίας και τα περιθωριοποιημένα στρώματα μοιράζονται το αιματοκύλισμα και ο κόσμος του πλούτου μοιράζεται τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών και του ξαναμοιράσματος του πλανήτη.   

Δείτε περισσότερα εδω: ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *