Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

Τώρα και οι Γυναίκες στον Στρατό: δωρεάν εργαζόμενες και αναλώσιμες…

israel-w-s-1

Με την απειλή της Ανεργίας Επιστρατεύουν τις Γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων! ΟΧΙ ΟΛΕΣ!!! Για Ταξικούς λόγους δεν κάνουν τη θητεία  των Γυναικών Υποχρεωτική: Απαλλάσσουν τις Ευκατάστατες!

Θα το πούμε ξεκάθαρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος εκμεταλλεύονται την κοινωνική καταστροφή που προκαλούν με τις μνημονιακές πολιτικές τους, ώστε να στρατολογήσουν τις πιο φτωχές γυναίκες. Πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό ταξικό μέτρο που στοχεύει στην συνολική στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας μας με ορίζοντα μια Ελλάδα-Ισραήλ των Βαλκανίων, με έμφαση στην εργασιακή εκμετάλλευση! Είναι χαρακτηριστικό ότι η προνομιακή προβολή από το συγκρότημα του Μπόμπολα – που αξίζει να θυμίσουμε θα άνοιγε πόλεμο ο ηγέτης των ΑΝΕΛ με τη ΜΟΜΑ, για να καταλήξει σε πόλεμο σκιών και κρατική χρηματοδότηση ενίσχυση των εργολάβων με εκατομμύρια ευρώ -, των προτάσεων του Πάνου Καμμένου  για την Στράτευση των φτωχών γυναικών είναι ακόμη χειρότερες και από τα όσα δημοσίευσε πρόσφατα η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» – 

Υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες, καθώς και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων, σχεδιάζει να προωθήσει στην κυβέρνηση ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής». «Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το “βάπτισμα του πυρός” από τις Ένοπλες Δυνάμεις ως απλοί κληρωτοί, όπως και οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές και όχι γραφειοκράτες», υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας.

Αξίζει όμως να συγκρίνουμε τα παραπάνω με τα όσα έγραψε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κούτρας στο άρθρο του «Στο χακί για (έξι μήνες) οι γυναίκες» που δημοσίευσε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Σύμφωνα λοιπόν με τον αρθρογράφο «σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ θα προβλέπει εθελοντική και όχι υποχρεωτική κατάταξη για τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις με στόχο να “κλείσουν” τα κενά που υπάρχουν στην στελέχωση. Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για πρόσληψη των γυναικών αυτών σε θέσεις όπου υπάρχουν ανάγκες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας προβλέπει πρόγραμμα πλήρους στρατιωτικής εκπαίδευσης για έξι μήνες των γυναικών που επιθυμούν εθελοντικά να καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει εθελοντικά και θα δοθούν κίνητρα στις ενδιαφερόμενες με μόρια για την πρόσληψή τους σε θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχέδιο που θα καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν στη στελέχωση των μονάδων από τον περιορισμό των προσλήψεων λόγω μνημονίων. Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα περνούν από εξάμηνη υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως και οι άνδρες που υπηρετούν τη θητεία τους, και στη συνέχεια θα υπηρετούν σε μονάδες των ακριτικών περιοχών της χώρας».

Εδώ είναι η ουσία του δημοσιεύματος. Ενώ ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος και το στρατιωτικό κατεστημένο εκβιάζουν την νεολαία και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες με την αβάστακτη βαναυσότητα της Ανεργίας, για να τις Στρατολογήσουν στον Στρατό, παρέχοντας ως δέλεαρ μόρια για την συμμετοχή σε διαγωνισμούς πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ. Καμμένος και Μνημόνια Μπλοκάρουν την πρόσληψη νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών.

Καταρχήν, όλοι γνωρίζουν ότι Επαγγελματίες Οπλίτες δεν θα προσληφθούν ποτέ ξανά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεύτερον, ουσιαστικά το άρθρο αποκαλύπτει ότι ο διαγωνισμός πρόσληψης  1000 ΟΒΑ που είχε δρομολογηθεί, Μπλοκαρίστηκε από την Υπογραφή της νέας Μνημονιακής Συμφωνίας.  Αυτό τονίζει ο Ανδρέας Κούστας γράφοντας: «η δέσμευση αυτή θα υλοποιηθεί, όπως εκτιμάται, με το που θα το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας» […] Το σχέδιο της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών υπάρχει στα συρτάρια των Επιτελείων εδώ και χρόνια, αλλά τους τελευταίους μήνες που η τρόικα με τα μέτρα που επιβάλλει σφίγγει ακόμη περισσότερο τη μέγγενη για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και κατά συνέπεια στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανασύρθηκε.

Αφού λοιπόν μπλοκαρίστηκε η σοβαρή αυτή σπατάλη –τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως μόνο για τη μισθοδοσία των 1000 ΟΒΑ- το Υπουργείο Άμυνας φαίνεται να προκρίνει την εξασφάλιση δωρεάν στρατεύσιμου δυναμικού. Και αφού η αύξηση της στρατιωτικής θητείας των ανδρών θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος. Προωθούν την Στράτευση των Γυναικών, που θα είναι δήθεν Εθελοντική, αλλά ουσιαστικά Υποχρεωτική για τα κορίτσια των φτωχών οικογενειών, των πιο βίαια χτυπημένων από την καπιταλιστική κρίση, χωρίς δεύτερη επιλογή.  

 

israel-w-s-2

Έτσι όχι μόνο λένε Ψέματα στις Γυναίκες ότι θα τις πάρουν ΟΒΑ, αλλά η δική τους Στράτευση θα καλύψει τα κενά και από το Μπλοκάρισμα των Προσλήψεων ΟΒΑ. Επίσης φαίνεται ότι ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επηρεάστηκε στην λήψη αυτής της βάρβαρης πολιτικής του απόφασης όχι μόνο από την αντιδραστική του πολιτική συγκρότηση, αλλά και από τις πρόσφατες επαφές του με την ισραηλινή πολιτική ηγεσία, καθώς ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ισραήλ των Βαλκανίων!  

Κρίνουμε όμως σκόπιμο να εντοπίσουμε τρεις σοβαρές πτυχές της προπαγανδιστής εκστρατείας του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και του συγκροτήματος Μπόμπολα.

Καταρχήν, η ερώτηση του «γνωστού» Δήμου Βερύκιου που ανέλαβε να δημοσιοποίηση τις σκέψεις του Πάνου Καμμένου, τις οποίες μοιράστηκαν στο πρόσφατο ταξίδι τους στην Ινδία, «αν συμφωνεί ο Τόσκας» δεν είναι τυχαία!

Η βασική δικαιολογία του Πάνου Καμμένου για να προωθήσει την Στράτευση των Γυναικών είναι οι ελλείψεις στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου. Όμως πρέπει να αναδείξουμε τα εξής:

  1. Η επάνδρωση των μονάδων βρίσκονται στο ιστορικά καλύτερο επίπεδο τους τα τελευταία χρόνια.
  2.  Τι σημαίνει επάνδρωση των μονάδων; Άλλη επάνδρωση έχουν οι μονάδες σε περίοδο πολέμου (90% και πάνω, που σήμερα έχει η 71ΗΑερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εξαιτίας του ρόλου που παίζει στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς), άλλη επάνδρωση έχουν οι μονάδες σε περίοδο ειρήνης (70%) και άλλη οι μονάδες των μετόπισθεν.

Γιατί επομένως ο πήχης πρέπει να μπει στο επίπεδο της πολεμικής επάνδρωσης; Αυτές είναι οι απαιτήσεις της Χρυσής Αυγής και των γνωστών πολεμικάπηλων–μιλιταριστικών κύκλων!     

Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επάνδρωση των μονάδων του ελληνικού στρατού  το προκαλεί η ίδια η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Γιατί δεν κλείνουν τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που συντηρούνται αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους, για να ενισχύουν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και για να δικαιολογείται η τεράστια μάζα ανώτερων και ανώτατων στρατιωτικών. Σε συνδυασμό με την επιθυμία να διατηρηθούν  αλώβητα τα εξαιρετικά τους προνόμια, όπως οι φθηνές διακοπές που προϋποθέτουν τη μετατροπή χιλιάδων φαντάρων σε υπηρέτες τους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, αδειάζοντας τις μονάδες της παραμεθορίου.

Ο Τόσκας λοιπόν στοχοποιείται από τον Πάνο Καμμένο και το δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο γιατί ήταν αυτός που εκπροσώπησε την ανάγκη Αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήταν αυτός που όταν εξήγγειλε από τη θέση του στο Πεντάγωνο το κλείσιμο άχρηστων ΚΕΝ και στρατοπέδων, πικραίνοντας τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, το στρατιωτικό κατεστημένο και τα τοπικά συμφέροντα. Δέχτηκε την απαξιωτική απάντηση του Πάνου Καμμένου όταν πήγε και άνοιξε επιπλέον στρατόπεδα-φυλάκια στα βόρεια σύνορα της χώρας!

Οι πολιτικές αποφάσεις λοιπόν του Πάνου Καμμένου προκαλούν τα όποια προβλήματα στις μονάδες, τα οποία εκμεταλλεύεται επικοινωνιακάγια να προχωρήσει τα πολεμοκάπηλα σχέδια του σε αυτή την περίοδο κοινωνικής καταστροφής, εξαφάνισης του Κράτους Πρόνοιας, Ανεργίας, Φτώχειας και απόγνωσης.

 

Το δεύτερο που πρέπει να αναδείξουμε είναι η στοχοποίηση του «φεμινιστικού άρματος του ΣΥΡΙΖΑ». Με τον τρόπο αυτό στοχοποιούνται οι όποιες αντιμιλιταριστικές-αγωνιστικές παρακαταθήκες και τάσεις έχουν παραμείνει στο κόμμα της κυβερνητικής Αριστεράς, οι οποίες και στο πρόσφατο παρελθόν αντιπαρατέθηκαν στην ακροδεξιά και μιλιταριστική κυβερνητική συνιστώσα.  

 

Το τρίτο που πρέπει να τονίσουμε είναι η προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να αποδείξει ότι η Στράτευση των Γυναικών είναι ανάγκη της εποχής αλλά και δεδομένο των σύγχρονων στρατών, επιχειρώντας μάλιστα μια άνευ προηγουμένου ακροδεξιά πολιτική ταχυδακτυλουργία εκμεταλλευόμενος το παράδειγμα των αγωνιστριών της Ροζάβα.

Όντως είναι σύγχρονη τάση των ιμπεριαλιστικών στρατών να αναζητούν δωρεάν κρέας για τα κανόνια τους, επαναφέροντας την Υποχρεωτική Στράτευση, στρατολογώντας τις γυναίκες, ρίχνοντας τες στην πρώτη γραμμή των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων (αποφάσεις Αμερικανικού-Βρετανικού Στρατού). Οι Μισθοφόροι των εθνικών στρατών απολύονται για να αντικατασταθούν με εφέδρους, ώστε να χρήματα που θα   εξοικονομηθούν να πάνε για αγορές όπλων και νέες επεμβάσεις. Το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, όταν προχωρά σε περικοπές ακόμη και στην σίτιση-ένδυση-μετακίνηση των φαντάρων-στην συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων, αλλά την ίδια περίοδο αγοράζει όπλα, ενισχύει την συμμετοχή της στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εντείνει τις πολεμικές ασκήσεις με ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ!

Οι γυναίκες επομένως στην Ροζάβα, στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη αγωνίζονται για τα παιδία τους, τα σπίτια τους, ενάντια στην Κατοχή και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενάντια στα φασιστικά τάγματα εφόδου., υπερασπίζονται τις κατακτήσεις της Κοινωνικής τους Αυτοργάνωσης και διεκδικούν με το όπλο στο χέρι την Κοινωνική Απελευθέρωση.

Ο Πάνος Καμμένος όμως εξωθεί τις Γυναίκες στον Στρατό που βγήκε ως δύναμη Καταστολής Πλήθους εναντίον του εργαζόμενου λαού μας και συμμετέχει στον αηδιαστικό πόλεμο κατά των μεταναστών. Πολεμά σε Άδικους και Βρώμικους ιμπεριαλιστικούς Πολέμους. Συνέβαλε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και της Λιβύης. Προστατεύει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και διεκδικεί συμβόλαια για εργολάβους-ξενοδόχους. Ενισχύει τους Φασίστες της Ουκρανίας και δρα στο πλευρό χρυσαυγίτικων και εθνικιστικών στρατιωτικών σχηματισμών (Λέσχες Εφέδρων). Βάζει πλάτη στην Τουρκία του Ερντογάν που δολοφονεί Κούρδους Αγωνιστές και στηρίζει το ISIS που ηττήθηκε από τις υπέροχες αντάρτισσες και αντάρτες στο Κομπάνι!

Τι δουλειά έχουν οι Γυναίκες σε αυτό τον Στρατό;

Η Υποχρεωτική Στράτευση των Γυναικών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι μια αισχρή Ταξική Επιλογή, που επιβεβαιώνει ότι στον σύγχρονο καπιταλισμό οι φτωχοί πολεμούν εναντίον των φτωχών, για τα συμφέροντα των πλουσίων. Καθώς οι γόνοι των μεσαίων και ανώτερων κοινωνικών τάξεων αποσύρονται ή μένουν με διάφορους τρόπους μακριά από τα πεδία των μαχών, ο πόλεμος γίνεται ένα απόλυτα ταξικό ζήτημα: ο κόσμος της εργασίας και τα περιθωριοποιημένα στρώματα μοιράζονται το αιματοκύλισμα και ο κόσμος του πλούτου μοιράζεται τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών και του ξαναμοιράσματος του πλανήτη.    

 

Τέλος, ο  ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι «ήρθε η ώρα, να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Αποκαλύπτεται ότι η πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά έρχεται να υλοποιήσει τις πιο ακραίες και επικίνδυνες απαιτήσεις των πιο αντιδραστικών τμημάτων του αστικού πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου, αλλά και των φασιστών. Σε ανακοίνωση μας την Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014, με τίτλο «ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» περιγράφαμε την συγκέντρωση απόστρατων έξω από το Υπ. Εθνικής Άμυνας

Και τονίζαμε: «Την πλήρη ταύτιση των θέσεων της θεσμικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) με τις πιο ακραίες θέσεις του ακροδεξιού πρωθυπουργικού συμβούλου Μπαλτάκου, του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος του ΔΙΚΤΥΟΥ 21 και της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει η δημοσιοποίηση  των προτάσεων τους που υποβλήθηκαν στον υφυπουργό Ιωάννη Λαμπρόπουλο. Αποκαλύπτοντας ακόμη πιο σκοτεινές πτυχές του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού όπου και πάλι το αντιδραστικό σλόγκαν «ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» όχι μόνο ανοίγει το δρόμο στο φασισμό, αλλά βασικά ντύνει εθνικά τα ξεχωριστά ιδία συμφέροντα.  Και εδώ μιλάμε για το στρατιωτικό κατεστημένο, ανθρώπους που εμπλέκονται στα σκάνδαλα των εξοπλισμών, που έπαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη χειραγώγηση του προσωπικού και στον κομματικό έλεγχο από τα πιο σκοτεινά κέντρα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Καθόλου τυχαία, τις αποκρουστικές προτάσεις της Ε.Α.Α.Σ. διαφημίζει το defencenet.gr 

female-soldier


Ζητούν επειδή  “Δεν είναι πλέον δυνατόν η στράτευση μόνο των ανδρών να καλύψει τις ανάγκες άμυνας της χώρας όχι μόνο σήμερα, αλλά και τα επόμενα χρόνια που λόγω του δημογραφικού προβλήματος θα εντείνεται το πρόβλημα” την υποχρεωτική στράτευση και των γυναικών.

Το επισημαίνουμε ξανά: Αντί να πάρουν θέση για τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που συντηρούνται αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους, για να ενισχύουν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και για να δικαιολογείται η τεράστια μάζα ανώτερων και ανώτατων στρατιωτικών. Σε συνδυασμό με την επιθυμία να διατηρηθούν  αλώβητα τα εξαιρετικά τους προνόμια, όπως οι φθηνές διακοπές που προυποθέτουν τη μετατροπή χιλιάδων φαντάρων σε υπηρέτες τους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, αδειάζοντας τις μονάδες της παραμεθορίου.

Επειδή, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος εμπλέκοντας τον Ελληνικό Στρατό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και εντείνοντας τον ιμπεριαλιστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, αυξάνει ολοένα τις Ασκήσεις και την πολεμική προετοιμασία-ετοιμότητα. 

Τέλος, γιατί ουσιαστικά μετατρέπουν τον Στρατό σε ένα μηχανισμό που θα επιστρατεύει την νεολαία και μέσω του δήθεν κοινωνικού ρόλου, θα εξασφαλίζει όλη εκείνη τη μάζα των δωρεάν εργαζόμενων που απαιτούνται για να καλύψουν με όρους δουλικής εργασίας τα κενά του κρατικού μηχανισμού και των ΟΤΑ!

Φτάνουν να ενσωματώσουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, με πρόσχημα την ισότητα στην επίσημη κυβερνητική πολιτική! Αυτές τις ακραίες θέσεις είναι έτοιμη να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πρόκειται για μια πολύ αντιδραστική και επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί την άμεση απάντηση του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος. Πολύ περισσότερο όταν γίνονται απόλυτα κατανοητοί από όλους οι πραγματικοί λόγοι της νέας δικαστικής δίωξης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και του αντιμιλιταριστικού κινήματος, αφού η αμφισβήτηση ενοχλεί και το κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό πρέπει να παταχθούν.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955467 

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *