Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

«Τρεχάτε ποδαράκια μου» | το τέλος της «ελπίδας» είναι εδώ

dromografos-agrotes

Μια κυβέρνηση που παραπαίει είναι ικανή για όλα. Αυτό που θα καταφέρει είναι μονάχα η πτώση της. Η αποβίβαση των αγροτών από τη Κρήτη ξεκίνησε επεισοδιακά. Έσπασαν το μπλόκο της ΕΛΑΣ στη Συγγρού, συνελήφθησαν αγρότες και κατασχέθηκαν εφόδια που είχαν μαζί τους, ενώ άλλοι που κατευθύνθηκαν στο Υπ. Αγροτικής ανάπτυξης συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και έτρεψαν τους άντρες της ΕΛΑΣ σε άτακτη φυγή.

Όλα αυτά που παρακολουθεί ο κόσμος στις πρωινές εκπομπές και το διαδίκτυο είναι μόνο η αρχή. Οι 2000 κρητικοί αγρότες είναι η μαγιά. Αγρότες έρχονται από όλη την Ελλάδα και θα έχουν φτάσει μέχρι το απόγευμα όλοι. Μαζί χιλιάδες εργαζόμενοι ετοιμάζονται να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του απογεύματος, όσο και της επόμενης του Σαββάτου. Ήδη κόσμος κατεβαίνει στο κέντρο και ενώνεται με τους αγρότες.

Οι «εγκέφαλοι» που έχουν σχεδιάσει να αντιμετωπίσουν τον εχθρό λαό με καταστολή όσο και οι άλλοι «εγκέφαλοι» που ευελπιστούν στην εκτόνωση της αντίστασης ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα μετά τα συλλαλητήρια εκτιμούμε ότι θα γελαστούν αμφότεροι.

Η σύγκρουση προ της οποίας βρισκόμαστε σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη αντίστοιχη του παρελθόντος. Η κοινωνία αποδεικνύεται εξαιρετικά περισσότερο αφυπνισμένη και οργισμένη από όσο είχαν υπολογίσει οι καθεστωτικοί εγκέφαλοι.

Η θημωνιά για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση της αγροτιάς κουφόβραζε και σιγόκαιγε καιρό από μέσα, τώρα είναι έτοιμη να εκραγεί. Τα πέντε τελευταία χρόνια ωρίμασε η οργή και η αγανάκτηση και τώρα είναι έτοιμη να εκφραστεί. Στους δρόμους. Οι «ειρηνικές» διαμαρτυρίες και η περιφρούρηση της οργής, καθεστωτική ή άλλη, έχουν τελειώσει. O χρόνος τρέχει με απίστευτη ταχύτητα. ‘Η θα ανακοπεί τώρα η επίθεση στην κοινωνία ή θα επιστρέψουμε στο μεσαίωνα.

Η σημερινή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της οφείλουν να αντιληφθούν ότι η σημερινή κατάσταση υπερβαίνει τους σχεδιασμούς τους κι όλα τα σχέδια εκτόνωσης. Το ασφαλιστικό κι όλα τα άλλα προαπαιτούμενα που έπονται δεν πρόκειται να περάσουν. Εάν αγνοηθεί το μήνυμα που εκπέμπει η κοινωνία και χυθεί αίμα, ακόμα χειρότερα γι’ αυτούς. Η μόνη διέξοδος που έχουν στα σημερινά τους πολιτικά αδιέξοδα είναι η παραίτηση. Αλλιώς τους περιμένει η άτακτη φυγή, αντίστοιχη αυτής που παρακολουθήσαμε σήμερα το πρωί για τις δυνάμεις καταστολής που βρέθηκαν απέναντι στους αγρότες. Τρεχάτε ποδαράκια μου …

Φωτό: https://twitter.com/dromografosNews?lang=el

agrotes--athina-3

agrotes--athina-1

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *