Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024

Τσεχία: Σημαδεύουν τους πρόσφυγες με αριθμούς στα χέρια

spiegel

Επιμέλεια /μετάφραση: Πέννυ Μίλερ – 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του SPIEGEL, με αριθμούς, αντίστοιχους των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, σημαδεύει η Τσέχικη αστυνομία τους Σύριους πρόσφυγες. «Κανένας νόμος δεν επιτρέπει να μεταχειρίζονται κατ’ αυτό τον τρόπο τους πρόσφυγες», δήλωσε η δικογόρος Zuzana Candigliota της Τσέχικης Λίγκας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Την Τρίτη Τσέχοι αστυνομικοί σημάδεψαν πρόσφυγες από τη Συρία που έφτασαν στη χώρα με τρένα από την Αυστρία και την Ουγγαρία, με αριθμούς στα χέρια. Το υπουργείο εσωτερικών στην Πράγα δήλωσε πως ήθελε με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσει πως δεν θα χαθούν παιδιά προσφύγων…

Η τσέχικη αστυνομία εν τω μεταξύ δήλωσε ότι θα σταματήσει να συλλαμβάνει Σύριους πρόσφυγες που ναι μεν ζήτησαν άσυλο στη Ουγγαρία αλλά έχουν τελικό προορισμό την Γερμανία και η κυβέρνηση της χώρας επιτρέπει στους πρόσφυγες να ταξιδέψουν στη Γερμανία, όπως μετέδωσε το τσέχικο πρακτορείο ειδήσεων CTK επικαλούμενο πληροφορίες.

Η επικοινωνία με τις τσέχικες αρχές για να διευκρινίσουν αυτή τους την απόφαση δεν στάθηκε δυνατή.

Σύμφωνα με τη συμφωνία του Δουβλίνου, υπεύθυνη για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου και την φιλοξενία των προσφύγων, είναι η χώρα μέλος της ΕΕ απ΄όπου πρωτοπέρασαν τα σύνορα της ΕΕ.

Εξαιτίας όμως του μεγάλου αριθμού των προσφύγων η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ουγγαρία, οι χώρες δηλαδή απ΄όπου εισέρχονται στην ΕΕ, επιτρέπουν πλέον στους πρόσφυγες να συνεχίσουν το ταξίδι τους χωρίς πολλούς ελέγχους.

 

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *