Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024

Ξεκίνησαν οι «ανθρωποθυσίες»

varoufakis going home«Έμαθα ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, κάποιοι υπουργοί Οικονομικών που συμμετείχαν στο Eurogroup επιθυμούν την απουσία μου από τις συναντήσεις. Μια ιδέα που ο πρωθυπουργός της χώρας έκρινε ότι θα συμβάλλει στην επίτευξη της συμφωνίας. Γι” αυτό το λόγο αφήνω σήμερα το υπουργείο»

Με αυτή τη δήλωση ο Γιάνης Βαρουφάκης θυσιάστηκε για τις «διαπραγματεύσεις» κατ’ επιταγή των «εταίρων» δανειστών.

Εάν οι εταίροι επιβάλλουν ανθρωποθυσίες και ο Πρωθυπουργός της χώρας τις αποδέχεται αναρωτιόμαστε εάν τελικά έχει μεταφράσει σωστά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ή πρόκειται για μια προσχεδιασμένη πορεία που σήμερα επιχειρεί να ακυρώσει και το βροντερό μήνυμα του 61,5% σέρνοντας τη χώρα σε μια επώδυνη και καταστρεπτική συμφωνία.

Η «παραίτηση Βαρουφάκη» και από την άλλη, μετά το συγκλονιστικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η αναγωγή σε ομοτράπεζων της κυβέρνησης αυτών που και ηττήθηκαν κατά κράτος και έχουν απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση του λαού, γεννάει πολλά ερωτήματα και οπωσδήποτε έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την απόφαση του ελληνικού λαού.

Είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα; Οπωσδήποτε απαιτείται μια αναμονή μέχρι να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση πλήρως το τοπίο. Με βεβαιότητα όμως λέμε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε στραβά μετά το δημοψήφισμα. Οφείλει να αντιληφθεί ότι οι όροι έχουν αλλάξει.

Θα επανέλθουμε.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *