Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ – (φωτο)

mploka-attiki-1

ΣΠΑΤΑ – ΠΑΙΑΝΙΑ – ΚΟΡΩΠΙ – ΚΑΛΥΒΙΑ – ΚΕΡΑΤΕΑ – ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ συγκρότησαν το δικό τους μπλόκο για τα Μεσόγεια στη διασταύρωση Βάρης – Κορωπίου. Κλιμακώνεται η πανελλαδική κινητοποίηση της αγροτιάς σε όλη την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή της σήμερα το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου της Αττικής ανακοίνωσε τη συμπόρευση και το συντονισμό της με το Πανελλαδικό Συντονιστικό και μετά από σύσκεψη που θα γίνει απόψε θα καθοριστεί η αυριανή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

mploka-attiki-12

200 περίπου τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα βρίσκονται ήδη στη διασταύρωση Βάρης -Κορωπίου ενώ συνεχώς καταφθάνουν νέα και ενισχύουν το μπλόκο.

Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων στα Μεσόγεια, από και προς το αεροδρόμιο, ενδεχομένως θα κατεβούν και στην Αττική οδό, αλλά κάθε απόφασή τους θα είναι σε συντονισμό με το Πανελλαδικό και μετά από απόφαση της συνέλευσης και του συντονιστικού τους που βρίσκεται στο μπλόκο κι έχει οργανώσει χώρο συγκέντρωσης και ενημέρωσης.

mploka-attiki-2

Αγρότες της περιοχής καταγγέλλουν ότι κατά την πάγια και προσφιλή της τακτική η Τροχαία καταγράφει τις πινακίδες των αγροτικών τρακτέρ ή αυτοκινήτων, προκειμένου ενδεχομένως μετά να ασκήσει διώξεις, όπως κατά το παρελθόν έχει συμβεί σε όλες τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα.

Ειδικά στην Αττική η τροχαία της Αττικής Οδού έχει διαπρέψει με την τακτική της καταγραφής των πινακίδων σε παρακείμενα σταθμευμένα περιφερειακά της Αττ. Οδού αυτοκίνητα και στην άσκηση διώξεων ετεροχρονισμένα σε αγωνιστές του κινήματος ενάντια στα διόδια.

mploka-attiki-3

mploka-attiki-4

mploka-attiki-5

mploka-attiki-6

mploka-attiki-7

mploka-attiki-8

mploka-attiki-9

mploka-attiki-10

mploka-attiki-11

mploka-attiki-13

 

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …