Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ – MOMA VS ΤΑΙΠΕΔ

stratopedo-parko-tritsi

Kolpo grosso για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, βλ. ξεπούλημα, με τη συμμετοχή του Υπ. Άμυνας που αναλαμβάνει να υποστηρίξει το ΤΑΙΠΕΔ παρακάμπτοντας και τα τελευταία προσχώματα των νομικών κωλυμάτων με το “ακαταμάχητο” επιχείρημα της εθνικής ασφάλειας. Δοκιμασμένη συνταγή από τον πρωτομάστορα Κ. Σημίτη που με τα ολυμπιακά νομοθετήματα παραχώρησε δημόσιες εκτάσεις στους εθνικούς εργολάβους και γέμισε τις τσέπες τους χρήμα.  Για μια ακόμη φορά, μια μνημονιακή κυβέρνηση επιλέγει να αιφνιδιάσει τον κόσμο της εργασίας και εν μέσω θέρους –μόλις αρχίζουν οι άδειες του Ιουλίου- καταθέτει προς ψήφιση ένα πολυνομοσχέδιο που όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά επιδιώκει να ψηφίσει το άγριο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την πρώτη μέρα εκλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όταν ανακοινώθηκε η επανασύσταση της ΜΟΜΑ είχαμε αποκαλύψει ότι στην συγκεκριμένη πολιτική απόφαση δεν συναντιέται κανένα φιλολαϊκό περιεχόμενο. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι η εμπέδωση ενός νέου μιλιταριστικού και εθνικιστικού κλίματος, η εκτίναξη της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων και η υπεράσπιση των συμφερόντων των εθνικών εργολάβων αφού η Ε.Ε. έχει προβλέψει την αποκλειστικότητα για τους ιδιώτες όλων των κερδοφόρων μελετών-κατασκευών που παλιότερα έκαναν οι φορείς του Δημοσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο έργο της ΜΟΜΑ αφορούσε την Ικαρία και εξυπηρέτησε την ψηφοθηρία και το πελατειακό  κράτος που στήνουν οι ΑΝΕΛ διαμέσου των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα υπόλοιπα αφορούν έργα αδιάφορα στους εργολάβους, τοπικούς και «εθνικούς»!

Οι νέες όμως εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου σχετικά με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που καπηλεύεται ο Στρατός –με εκτιμώμενη αξία τα 34 δις ευρώ για αυτή την τεράστια ακίνητη περιουσία- αποκαλύπτουν ότι πίσω από την προπαγάνδα του πατερναλιστικού ρόλου του Στρατού, δεν αποκρύπτεται μόνο ο ρόλος του στην καταστολή του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εχθρού και στον Μεγαλοϊδεατισμό της άρχουσας τάξης. Αλλά επίσης, ότι ο Στρατός αποτελεί και θα αποτελέσει ακόμη περισσότερο πολιορκητικό κριό στη γενικευμένη επίθεσης εναντίον των εργαζομένων. Θα βασιστεί και πάλι στη δωρεάν εργασία των φαντάρων που σχεδιάζεται να επανδρώσουν το νέο χακί ΤΑΥΠΕΔ: αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών, δικηγόρους, οικονομολόγους κλπ.

Την ίδια μέρα λοιπόν που χάριζαν το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» στον Λάτση, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επέλεξε να αναδείξει τον άλλο πυλώνα του άγριου ξεπουλήματος, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη ΜΟΜΑ, αποκαλύπτοντας ότι τα τουριστικά μεγαθήρια  θα χαρακτηρίζονται ως «οχυρά» και θα κατασκευάζονται από τη ΜΟΜΑ, για να μην απαιτούνται διάφορες εγκρίσεις. Αυτά υποσχέθηκε ο Πάνος Κάμμενος, μιλώντας πρόσφατα στο ΕΒΕΑ, παρουσιάζοντας το σχέδιο αξιοποίησης των ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο Στρατός, λες και είναι κτηματομεσίτης βγαλμένος από ελληνική ταινία του 60’. Ουσιαστικά όμως ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός πιάνει το μαύρο νήμα της τουριστικής ανάπτυξης, θυμίζοντας τις πιο αμαρτωλές και βάρβαρες επιλογές της Χούντας των Συνταγματαρχών, όπως τις περιέγραψε ο Διονύσης Ελευθεράτος στο βιβλίο του «ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΧΑΚΙ»!

moma-tsipras-xios

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, δεν ξεπουλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Απλώς παραχωρεί σε ιδιώτες για 99 χρόνια- δηλαδή για 4 γενιές, τουριστικές και άλλες επενδύσεις σε ακίνητα του υπουργείου! Τόνισε μάλιστα ότι τα τουριστικά μεγαθήρια που προορίζονται για τους πλούσιους τουρίστες θα χαρακτηρίζονται ως “οχυρά” και θα κατασκευάζονται από τη νέα ΜΟΜΑ (ΜΟΜΚΑ).Πρόκειται για ένα νομικό τέχνασμα για να μην απαιτούνται εγκρίσεις από την αρχαιολογία κ.λπ. και οι επενδύσεις στα ακίνητα του υπουργείου να προχωρούν γρήγορα, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις των επιστημονικών φορέων και των κοινωνικών κινημάτων.

Μιλάμε για τον ορισμό του μαφιόζικου καπιταλισμού, την αποκάλυψη του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού. «Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» φωνάζουν οι ΑΝΕΛ που ταυτίζονται με τεράστια οικονομικά συμφέροντα στο χώρο του τουρισμού.  Την ίδια στιγμή που οι τουριστικές επενδύσεις χαρακτηρίζονται Οχυρά, τα ίδια τα Οχυρά γίνονται γκολφ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τουριστική επένδυση στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, για την οποία το ΓΕΣ δηλώνει υπέρμαχος «διότι θεωρεί ότι μέσω αυτής διασφαλίζεται και η Εθνική Άμυνα».

Περισσότερα εδώ: https://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/07/blog-post_73.html

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *