Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

ukraine-agriculture

  • 1 εκ. εκτάρια ουκρανικής γης για πούλημα! |  Ο σιτοβολώνας της Ευρώπης στα χέρια Ευραπάιων και Αμερικάνών ολιγαρχών | κι ο πόλεμος καλά κρατεί …

«Είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε τη μεταρρύθμιση για τη γη. Είναι ανάγκη να πουληθούν 1 εκατομμύριο εκτάρια κρατικής (γεωργικής)  γης με μια ανοιχτή και διάφανη δημοπρασία».

Με αυτά τα λόγια και τις απαραίτητες για σάλτσες για τον πόλεμο εναντίον της διαφθοράς, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ προανήγγειλε το ξεπούλημα της ουκρανικής αγροτικής γης σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Ως εκ θαύματος, η δήλωσή του αυτή ήλθε λίγες μόνο ημέρες μετά την δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στην Ουκρανία, Jeffrey Payette, ο οποίος τόνισε πως η Ουκρανία δε χρειάζεται βιομηχανική ανάπτυξη αλλά θα πρέπει να καταστεί μια γεωργική υπερδύναμη. Όλα αυτά αρκεί να πατάξει τη διαφθορά και να έχει μια αξιόπιστη κυβέρνηση. Οι παραπάνω δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη έγιναν κατά τη διάρκεια της υπογραφής των συμβολαίων για την επένδυση 100 εκ. δολαρίων εκ μέρους του Αμερικανικού κολοσσού Cargil για τη δημιουργία σταθμού εξαγωγής σιτηρών στην περιοχή της Οδησσού.

Αυτές είναι οι δουλειές που κλείνουν στην άλλη άκρη της Ουκρανίας την ώρα που το Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ βομβαρδίζονται καθημερινά. Πόλεμος και επέλαση του νεοφιλελευθερισμού πάνε χέρι-χέρι …και τα εύφορα εδάφη της δυτικής Ουκρανίας ετοιμάζονται να γίνουν παιδική χαρά για τις εταιρείες-μεγαθήρια των μεταλλαγμένων τροφίμων.

Δείτε τα παλαιότερα άρθρα μας:

Η κατάληψη της ουκρανικής γης από τις πολυεθνικές

Η ουκρανική γη στα χέρια ολιγαρχών και σε εταιρείες σπόρων (με τις ευλογίες της Ε.Ε.)

https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *