Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

Χρεοκόπησε η συγκυβέρνηση

tsipras-kamenos

«Έσπασε ο πάγος» γράφει η σημερινή «ΑΥΓΗ» για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που είχε ζητήσει η κυβέρνηση υπο τον πρόεδρο Α. Παυλόπουλο για τα ζητήματα ασφαλιστικό –προσφυγικό.

Για να μη ξεγελιόμαστε, το προσφυγικό ουδόλως ενδιαφέρει επι της ουσίας την κυβέρνηση. Είναι δεδομένο ότι ο εξωτερικός παράγοντας που το προκάλεσε θα υποβάλει και θα επιβάλλει τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Η τελευταία  το μόνο που  μπορούσε και έπρεπε να κάνει ήταν το γκρέμισμα του φράχτη, η ανθρωπιστική βοήθεια και η διευκόλυνση της προώθησης των προσφύγων στις χώρες που έχουν επιλέξει.

Επικαλείται το προσφυγικό δίκην «εθνικού ζητήματος», παλαιά και δοκιμασμένη φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκε κάθε φορά που το πολιτικό αδιέξοδο επέβαλλε εκλογές. Τώρα επιβάλει οικουμενική συγκυβέρνηση.

Το ασφαλιστικό είναι αυτό που καίει και η εκτέλεση του «προγράμματος διάσωσης», που επιβάλλει την καρατόμηση των συντάξεων και απειλεί με ανατροπή τη συγκυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της εγχώριας αστικής τάξης, μαζί με τα νέα προαπαιτούμενα, – ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο – βλέπε νέο τσεκούρωμα μισθών – , φορολογικό αγροτών και μη ξεχνάμε το μεγάλο αγκάθι των πλειστηριασμών που θα τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα οτι απόμεινε από την πάλαι ποτέ δημοφιλία της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου.

 

Οι εταίροι «δανειστές»  – βλέπε τοκογλύφοι – έχοντας βεβαιωθεί ότι το πολιτικό κεφάλαιο Τσίπρας έχει αναλωθεί, αφού αποδείχτηκε η απόλυτη μαριονέττα,  επιβάλλουν στο εγχώριο πολιτικό σύστημα τη λύση της οικουμενικής επιδιώκοντας πρωτίστως να κερδίσουν χρόνο.  Χρόνο γιατί οι διεθνείς στρατηγικοί ανταγωνισμοί τρέχουν με απίστευτη ταχύτητα ανατρέποντας και αλλάζοντας τις ισορροπίες, χρόνο για να απομυζήσουν ότι απόμεινε από μια χρεοκοπημένη χώρα και τέλος χρόνο προκειμένου να υπάρξει η δυνατότερη ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή της απόλυτης κοινωνικής ισοπέδωσης του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

Το «πρόγραμμα διάσωσης» όπως είχε προβλεφθεί έχει αποτύχει παταγωδώς. Η άγρια φορολόγηση απέδωσε δισεκατομμύρια ανείσπραχτων φόρων /οφειλών. Οι έμμεσοι φόροι και οι μειώσεις σε μισθούς /συντάξεις μείωσαν δραματικά την κατανάλωση και πολλαπλασίασαν τα λουκέτα. Οι υποδομές διαλύονται. Η παραγωγή διαλύεται. Η ανεργία αυξάνει.

Όλα αυτά είναι πολύ μεγάλα για να τα αντιμετωπίσει και να τα διαχειριστεί από εδώ και στο εξής μια ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία 153 ναινέκων με την κοινωνία απέναντι, έτοιμη να εκραγεί.

Η συγκυβέρνηση των 153 έλαβε τέλος. Οι εξελίξεις είναι μπροστά. Η οικουμενική δεδομένη όπως και η χρεοκοπία που έρχεται.

Τι μέλλει γενέσθαι; Το επισημαίνουμε κάθε φορά. Αυτές τις νέες ισορροπίες που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν ισοπεδώνοντας την κοινωνία μόνο ο λαός μπορεί να τις ανατρέψει. Στους δρόμους.

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *