Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν σας στηρίζω κ. Τσίπρα

zoi konstanopoulou2

Έκανε την υπέρβαση η Πρόεδρος της βουλής. Διαχώρισε πλήρως τη θέση της από τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Άντεξε στις επιθέσεις των πρώην συντρόφων της που ξεπέρασαν κάθε έννοια πολιτικού ήθους φτάνοντας σε γκαιμπελικής έμπνευσης μεθοδεύσεις όλο το τελευταίο διάστημα.

Μίλησε για πραξικόπημα, και τη διγλωσσία του σημερινού Συ.ρι.ζα: «είμαστε αυτά που πράττουμε κι όχι αυτά που λέμε» είπε.

«Με πλήγωσε η επιλογή του κ. Τσίπρα να πεταχτούν στα σκυλιά σύντροφοί του και να ανέχεται να τον υπερασπίζονται εκπρόσωποι της διαπλοκής και του μνημονιακού κατεστημένου που παριστάνουν πως υπερασπίζονται τον ίδιο κανιβαλίζοντας. Απέναντι σε αυτούς θα υπερασπιστώ την υπόστασή μου και τη διαδρομή μου» δήλωσε και απευθυνόμενη στο Αλ. Τσίπρα σε τρίτο πρόσωπο είπε «Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον πρωθυπουργό γιατί με έπεισε ότι είναι μάταιο να το κάνω», «Λυπάμαι που έγινε και αυτός ένας μνημονιακός πρωθυπουργός»

Η αριστερή πλατφόρμα οστόσω δεν κατάφερε την υπέρβαση. Μπορεί ο Π. Λαφαζάνης να ανακοίνωσε «ανένδοτο» και επιτροπές αγώνα σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν προχώρησε στην ανεξαρτοποίηση, όπως και οι υπόλοιποι που ψήφισαν όχι, επιλέγοντας στη κρισιμότερη πολιτική περίοδο ατελέσφορους τακτικισμούς.

Η κυβέρνηση έμεινε με 118 πιστούς στη πολιτική της βουλευτές και υποστηρίχθηκε από το σύνολο των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων στη βουλή, όπως είχε προσυμφωνηθεί.

Πρώτη φορά «αριστερά» παραμένει στην εξουσία με τη στήριξη της δεξιάς. Μοναδική επι της ουσίας «παραφωνία» η Πρόεδρος της Βουλής που χάλασε τη βολή τους.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *